Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Afdelingsleider onderbouw

Solliciteren Je kan nog reageren tot 19-06-2024
Omschrijving vacature

Afdelingsleider onderbouw - 1,0 FTE - Eerste aanstelling, uitzicht op vast

Vakgebied: Leidinggevende functies
Locatie: Theresialyceum - Tilburg
Omvang: 1,0 FTE
Dienstverband: Eerste aanstelling, uitzicht op vast
Startdatum: 01-08-2024

Het Theresialyceum is een onderzoekende en uitdagende leef- en leergemeenschap. Wij willen graag dat iedereen zich thuis voelt op het Theresia. Daarom willen wij oog hebben voor onze leerling, hem kennen, weten wat hij kan en waar hij naar toe wil. Wij hebben vertrouwen in onze leerling en elkaar. Iedereen is uniek en doet het op zijn eigen manier. Op het Theresialyceum kun en mag je zijn wie je bent en worden wilt. Dat mag en kan op het Theresia. Zo werken wij samen aan de toekomst en daar zijn wij trots op.

De school zet stevig in op de ontwikkeling van talenten van leerlingen èn personeel en is zowel Begaafdheidsprofielschool als Cultuurprofielschool. Uniek aan het Theresialyceum is de driejarige brugperiode. Daarnaast is het Theresialyceum ook een academische opleidingsschool. In dit kader bieden wij startende docenten een uitgebreid begeleidingstraject, stimuleren we collega’s om onderzoek te doen in de school en bieden we jaarlijks een stageplaats aan vele studenten.

Met ingang van schooljaar 2024-2025 zoekt het Theresialyceum een

                                                                                                              *   Afdelingsleider 1,0 fte*

Ben jij die afdelingsleider die met ons verder gaat werken aan de toekomst? Een toekomst waarin de leerling uitgangspunt is en blijft van het onderwijskundig èn het organisatorisch handelen van onze school. Als afdelingsleider sta je vanzelfsprekend voor de school en haar beleid en weet je anderen hierin te inspireren en motiveren. Een goed gesprek over een lastig onderwerp ga jij met open vizier aan. In jouw communicatie ben je nieuwsgierig, open en vertrek je vanuit vertrouwen. Je zorgt daarmee voor een goede leer- en leefomgeving voor onze leerlingen èn onze docenten.

De functie

Samen met nog drie afdelingsleiders, de conrector organisatie en de rector vorm je de schoolleiding. Als afdelingsleider geef je leiding aan een team waarbij je samen met jouw teamleden zorgdraagt voor de organisatie van het onderwijs. Naast je afdeling draag je ook de verantwoordelijkheid voor een aantal schoolbrede portefeuilles. Je hebt geen lesgevende taken.

Wie zoeken wij

Het Theresialyceum zoekt een kandidaat die:

 • de leerling centraal zet.
 • ervaring heeft in de onderbouw van het voortgezet onderwijs (overstap PO-VO) en beschikt over bewezen leiderschapskwaliteiten.
 • werkt vanuit een heldere onderwijskundige visie die aansluit bij de visie van het Theresialyceum en de Vereniging OMO waar de school onderdeel van uitmaakt.
 • het werk initiatiefrijk, innovatief en zelfstandig uitvoert.
 • steeds gericht is op verbetering van de performance via reflectie, samenwerking, coaching, cursussen en andere professionaliseringsactiviteiten.
 • graag en vaardig samenwerkt met collega’s.
 • werkt vanuit waarderend leiderschap
 • organisatiebewust is en het werk in het breder kader van de school weet te plaatsen
 • graag bijdraagt aan de ontwikkeling van de gehele school.
 • positief-kritisch en onderzoekend is.
 • collega’s ziet als professional.
 • blij is en humor heeft.

Jouw kwaliteiten

In de gesprekken dient duidelijk te worden dat je invulling kunt geven aan:

 • Onderwijskundig leiderschap: je hebt een duidelijke visie op onderwijs en bent in staat een stimulerende leer-  en werkomgeving te ontwikkelen en te onderhouden. Je weet daarvoor voldoende draagvlak te creëren onder medewerkers. Je neemt initiatief, denkt en handelt pro-actief, geeft richting en durft besluiten te nemen;
 • Vermogen tot samenwerken: je behartigt de belangen van jouw docententeam, binnen het Theresialyceum. Je bent gericht op samenwerking (ook met teamleiders van andere deelscholen). Je weet mensen te enthousiasmeren en te overtuigen;
 • Aansturing personeel: concreet geef je leiding aan een team van docenten. Je bent een verbinder en geeft richting aan de professionele cultuur. Je bent vaardig in het aansturen en coachen van de school en de medewerkers. Je voert de gesprekscyclus uit en draagt zorg voor werving en selectie van docenten. Bovendien draag je bij aan deskundigheidsbevordering van docenten;
 • Organisatietalent: je bent in staat visie en idealen te vertalen naar concrete doelen en realistische plannen. Je maakt veranderingsprocessen inzichtelijk. Je bent gericht op resultaten en    kwaliteitsverbetering;
 • Communicatieve vaardigheden: je kunt goed communiceren in woord en geschrift. Je bent toegankelijk, enthousiasmerend, doortastend, hebt empathie en kunt goed luisteren. Je legt intern en extern gemakkelijk contacten. Je spreekt mensen aan op gemaakte afspraken. Oprechte interesse in het welbevinden van leerlingen en medewerkers staat bij jouw centraal.

Kortom, ben jij de inspirerende, enthousiaste, verbindende, doortastende en pro-actieve collega die wij zoeken, stuur ons dan een reactie.

Inlichtingen, procedure en arbeidsvoorwaarden

 • Heb je vragen over de functievervulling afdelingsleider kun je contact opnemen met mevrouw Lisette Verstegen, l.verstegen@theresialyceum.nl of via telefoonnummer 013 - 4 67 37 38.
 • De eerste ronde gesprekken met de benoemingscommissie vinden plaats op vrijdag 21 juni 2024. We verzoeken je om hier alvast rekening mee te houden in jouw agenda. De tweede ronde vindt plaats op maandag 24 juni 2024;
 • Deze vacature wordt zowel in- als extern uitgezet;
 • Je ontvangt een contract voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • Inschaling: conform CAO OMO schaal 12 – manager onderwijs.

Meer informatie over de school is te vinden op www.theresialyceum.nl

Solliciteren
·         Jouw sollicitatie kun je tot 19 juni 2024 richten aan mevrouw Lisette Verstegen (rector Theresialyceum);
·         Dit kan uitsluitend via het uploaden van jouw gegevens op de website van Ons Middelbaar Onderwijs: https://vacatures.omo.nl/.

In het kort
 • Theresialyceum
 • Tilburg
 • FTE: 1,0 Betreft: Eerste aanstelling, uitzicht op vast Start: 01-08-2024
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden