Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Docent AVO Praktijkonderwijs

Solliciteren Je kan nog reageren tot 10-12-2023
Omschrijving vacature

Docent AVO Praktijkonderwijs - 0,8 - 1,0 FTE - Vervanging

Vakgebied: Docent overige vakken
Locatie: Praktijkschool Helmond - Helmond
Omvang: 0,8 - 1,0 FTE
Dienstverband: Vervanging
Startdatum: 01-12-2023

Profiel van de school
Praktijkschool Helmond is een school voor voortgezet onderwijs met een speciaal karakter. Leerlingen werken bij ons toe naar een passende plek in de maatschappij op het gebied van wonen, werken, vrije tijd en burgerschap. Praktijkschool Helmond telt zo’n 230 leerlingen en 45 collega’s.

Wat zoeken wij?
De Praktijkschool Helmond is op zoek naar een docent(e) gericht op theorielessen voor 1,0 fte. Tot je takenpakket behoort het geven van AVO-lessen zoals rekenen, Nederlands, Engels, biologie of mens en maatschappij en/of een keuzeles. Ook kan een mentoraat onderdeel uitmaken van je takenpakket.

Functie-eisen
Binnen de OMO Scholengroep Helmond draagt iedere medewerker vanuit de kernwaarden bij aan het (pedagogische) klimaat binnen de school en daarmee aan de positieve ontwikkeling van onze leerlingen én collega’s. Daarnaast vragen wij het volgende:
• een lesbevoegdheid of een PABO-diploma;
• in staat zijn om een stimulerende werkomgeving te creëren en kennis en vaardigheden over te dragen aan leerlingen;
• affiniteit met Praktijkonderwijs;
• een bijdrage kunnen leveren aan zowel de vaklessen als vakoverstijgend onderwijs.

Wat bieden wij?
• een uitdagende werkomgeving in een collegiale sfeer;
• een sectie die vooruitstrevend is in zijn vakgebied;
• benoeming in docentschaal LB.

Interesse?
Solliciteren is uitsluitend mogelijk via het OMO sollicitatieportaal. Om te solliciteren klik je op de knop ‘Solliciteren’ en volg je de instructies op de pagina. Je kunt reageren tot en met 10 december 2023. Indien er geschikte kandidaten reageren wordt de vacature vroegtijdig gesloten.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Liesette van Hoek (Personeelszaken). Zij is te bereiken per e-mail op personeelszaken@omosghelmond.nl of op telefoonnummer 0492 – 79 20 92.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer over de Praktijkschool Helmond
Jongeren voorbereiden op hun plaats in de maatschappij op vlak van wonen, werken vrije tijd en goed burgerschap. Dat is de hoofddoelstelling van Praktijkschool Helmond aan de Generaal Snijdersstraat in Helmond. De school biedt gespecialiseerd onderwijs aan jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. Door jongeren zoveel mogelijk in contact te brengen met praktijksituaties worden ze begeleid naar een passende plek in de maatschappij.

Het onderwijstraject op Praktijkschool Helmond bestaat uit 3 fases te weten de oriënterende fase (leerjaar 1 en 2 waarbij de brede ontwikkeling nog belangrijk is en er een eerste kijk op uitstroom mogelijkheden wordt gegeven), de specialiserende fase (leerjaar 3 en 4 waarbij de leerlingen meer gericht zullen gaan werken naar hun interesses op de uitstroommogelijkheden) en de plaatsingsfase (leerjaar 5 en 6 waarbij de leerlingen doormiddel van stages op zoek gaan naar een geschikte werkplek met de nadruk op autonomieopbouw, versterking van het zelfvertrouwen en samenwerking met leeftijdgenoten en volwassenen). Verder biedt PSH intern entree-onderwijs aan i.s.m. ROC ter AA .

De jongeren op Praktijkschool Helmond zijn aangewezen op een speciale benadering, waarbij extra begeleiding op didactisch en sociaal-emotioneel niveau centraal staat. Met de juiste begeleiding kunnen leerlingen zich ontwikkelen tot zeer gemotiveerde en doelgerichte krachten.

Een ondersteuningsteam van specialisten - twee zorgcoördinatoren en één orthopedagoog - ondersteunt de docenten in de begeleiding van de leerlingen. Dit team zorgt voor begeleiding en coaching van de jongeren en werkt daarbij nauw samen met externe partners in de zorg en hulpverlening.

De Praktijkschool vormt samen met het Carolus Borromeus College, het Dr. Knippenbergcollege Helmond en het Vakcollege de OMO Scholengroep Helmond. Deze scholengroep valt onder het bestuur van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Vakgebied: AVO Praktijkonderwijs
Locatie: Helmond
Salarisschaal: docent LB, salariëring conform cao VO – deel I
Omvang: 0,8 tot 1,0 FTE
Dienstverband: vervanging
Startdatum: zo spoedig mogelijk in overleg

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden