Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Docent Economie

Solliciteren Je kan nog reageren tot 14-08-2024
Omschrijving vacature

Docent Economie - 0,5 FTE - Regulier tijdelijk

Vakgebied: Docent economische vakken
Locatie: OMO Scholengroep Helmond Vakcollege Helmond - Helmond
Omvang: 0,5 FTE
Dienstverband: Regulier tijdelijk
Startdatum: 01-08-2024

Profiel van de school
Het Vakcollege Helmond is een vmbo school voor basis en kader leerlingen. De school telt ongeveer 550 leerlingen en 80 medewerkers en maakt een groei door naar 600 leerlingen volgend jaar. De school biedt leerlingen vanaf het begin een sterk beroepsgerichte opleiding (techniek, economie en ondernemen en zorg en welzijn) om hen voor te bereiden op het vervolgonderwijs en hun functioneren in de maatschappij.

Wat ga je doen?
Als docent Economie ga je lessen verzorgen aan onze leerlingen van basis en/of kader. Je werkt nauw samen met de sectie (bestaande uit acht sectieleden), die continu op zoek zijn naar vernieuwing en verbetering van het onderwijs.

Functie-eisen
Binnen OMO Scholengroep Helmond, waar Vakcollege Helmond deel van uitmaakt, draagt iedere medewerker vanuit de kernwaarden bij aan het (pedagogische) klimaat binnen de school en daarmee aan de positieve ontwikkeling van onze leerlingen én collega’s. Daarnaast vragen wij het volgende:
• een tweedegraads bevoegdheid;
• in staat zijn om een stimulerende werkomgeving te creëren en kennis en vaardigheden over te dragen aan leerlingen;
• affiniteit met de doelgroep;
• een bijdrage kunnen leveren aan zowel de vaklessen als vakoverstijgend onderwijs.

Wat bieden wij?
• een uitdagende werkomgeving in een collegiale sfeer;
• een sectie die vooruitstrevend is in zijn vakgebied;
• benoeming in docentschaal LB;
• 0,5 fte regulier tijdelijk met uitzicht op een vaste aanstelling.

Interesse?
Solliciteren is uitsluitend mogelijk via het OMO sollicitatieportaal. Om te solliciteren klik je op de knop ‘Solliciteren’ en volg je de instructies op de pagina. Je kunt reageren tot en met 13 augustus 2024. Indien er geschikte kandidaten reageren wordt de vacature vroegtijdig gesloten.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Heddy Senders (manager onderwijs). Zij is te bereiken per e-mail op h.senders@omosghelmond.nl of op telefoonnummer 0492 – 79 20 20. In de periode van 10 juli t/m 13 augustus is het zomervakantie en zijn wij niet bereikbaar en wordt de mail niet gelezen. 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer over het Vakcollege
Het Vakcollege Helmond is een school voor vmbo basis en vmbo kader leerlingen. Het Vakcollege Helmond biedt ongeacht talent en sociale achtergrond door middel van goed onderwijs en begeleiding een goede voorbereiding op vervolgonderwijs en - in het verlengde daarvan - voor het functioneren in de maatschappij. Wij bieden “onderwijs met overtuiging” waarbij de onderstaande zinnen centraal staan:
•    goed onderwijs, goed mens, goed leven en goed handelen;
•    leren van en met elkaar.

Daarbij stelt het Vakcollege Helmond de volgende zaken centraal:
•    21e -eeuwse vaardigheden;
•    ontwikkeling van leerling tot wereldburger;
•    digitale geletterdheid;
•    durf verschil te maken.

Op het Vakcollege Helmond wordt vanaf leerjaar 1 een keuze gemaakt voor een van de drie richting: Techniek, Zorg en Welzijn of Economie en Ondernemen. Leerlingen hebben naast algemeen vormende vakken direct veel praktijkvakken. Naarmate de opleiding vordert neemt het aantal praktijkuren toe van zes naar vijftien uur per week. Na leerjaar 2 kan de leerling nog wisselen van richting. In het derde en vierde leerjaar wordt ook een stageperiode aangeboden aan de leerlingen.

Er is op school veel aandacht voor hoe je omgaat met elkaar, hoe je samenwerkt en hoe je conflicten oplost. Dat gebeurt in speciale lessen en projectweken waarin veel aandacht is voor actuele maatschappelijke onderwerpen.

Het Vakcollege Helmond biedt naast het reguliere onderwijs voor leerlingen ook een aantal arrangementen aan. Dit zijn klassen waarin leerlingen gedurende een of twee jaar regulier onderwijs volgen waarbij de begeleiding va de mentor sterk geïntensiveerd is. Het doel is na die periode de leerling door te laten stromen naar een reguliere klas.

Het Vakcollege vormt samen met het Carolus Borromeus College, de Praktijkschool Helmond en het Dr. Knippenberg de OMO Scholengroep Helmond. Deze scholengroep valt onder het bestuur van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden