Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Docent Frans vervanging

Solliciteren Je kan nog reageren tot 14-08-2024
Omschrijving vacature

Docent Frans vervanging - 0,6 - 0,8 FTE - Vervanging

Vakgebied: Docent talen
Locatie: OMO Scholengroep Helmond Carolus Borromeus College - Helmond
Omvang: 0,6 - 0,8 FTE
Dienstverband: Vervanging
Startdatum: 19-08-2024

Profiel van de school
Het Carolus Borromeus College is een school voor mavo-plus, havo, atheneum en gymnasium en telt 1450 leerlingen. De les is de basis op het Carolus: we organiseren het onderwijs rondom vakken. De slogan van het Carolus Borromeus College luidt 'Het Carolus maakt je wereld groter!'. Elke dag investeert een leerling in zichzelf en groeit zijn wereld spreekwoordelijk. Daarnaast sluit deze slogan aan bij onze speerpunten internationalisering, versterkt talenonderwijs, ondernemerschap en XL-leren.

Wat ga je doen?
Als docent Frans ga je lessen verzorgen in de onderbouw (mavo, havo, vwo). Je werkt nauw samen met de sectie Frans (bestaande uit acht sectieleden), die continu op zoek is naar vernieuwing en verbetering van het onderwijs. We willen het vak Frans op een enthousiaste en laagdrempelige manier aanbieden, waardoor leerlingen gemotiveerd zijn voor de taal en waardoor zij een goede aansluiting hebben met de manier van werken in de bovenbouw.

Functie-eisen?
Binnen de OMO Scholengroep Helmond draagt iedere medewerker vanuit de kernwaarden bij aan het (pedagogische) klimaat binnen de school en daarmee aan de positieve ontwikkeling van onze leerlingen én collega’s. Daarnaast vragen wij het volgende:
•    een tweedegraads bevoegdheid;
•    creëren van een veilige en uitdagende leeromgeving die aansluit bij de huidige generatie;
•    vaardig zijn in een breed scala aan actuele pedagogisch- didactische methoden;
•    in staat zijn om zelf lesmateriaal te ontwikkelen;
•    in staat zijn om met een (deels) digitale lesmethode te werken en de bereidheid om ICT-vaardigheden verder te ontwikkelen;
•    verbinding zoeken met andere vakken binnen de school;
•    in staat zijn om een stimulerende werkomgeving te creëren en kennis en vaardigheden over te dragen aan leerlingen; 
•    moeiteloos kunnen schakelen tussen verschillende didactische werkvormen;
•    affiniteit met de mavo, havo en vwo;
•    gedreven zijn, enthousiasme uitdragen voor zijn vak en gericht zijn op samenwerking in de sectie.

Wat bieden wij?
•    Een uitdagende werkomgeving in een collegiale sfeer;
•    een sectie die vooruitstrevend is in zijn vakgebied;
•    ruimte om ontwikkelingen te initiëren;
•    ruimte voor verdere professionele en persoonlijke ontwikkeling en professionalisering;
•    benoeming in docentschaal LB;
•    0,6 tot 0,8 fte, vervangingsuren vanaf 19 augustus 2024.

Interesse?
Solliciteren is uitsluitend mogelijk via het OMO sollicitatieportaal. Om te solliciteren klik je op de knop ‘Solliciteren’ en volg je de instructies op de pagina. Je kunt reageren tot en met 13 augustus 2024. Indien er geschikte kandidaten reageren wordt de vacature vroegtijdig gesloten.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Wendy van Engelen (adjunct-directeur). Zij is te bereiken per e-mail op w.vanengelen@omosghelmond.nl of op telefoonnummer 0492 – 79 20 00. In de periode van 10 juli t/m 13 augustus is het zomervakantie en zijn wij niet bereikbaar en wordt de mail niet gelezen. 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer over het Carolus Borromeus College
Het Carolus Borromeus College wil onderwijs geven van hoge kwaliteit, zodat de leerlingen optimaal zijn voorbereid op vervolgstudies en een plaats in de samenleving kunnen vinden die bij hun capaciteiten en hun persoonlijkheid past.

Zoals gezegd, de slogan van het Carolus Borromeus College luidt 'Het Carolus maakt je wereld groter!'. Dat komt tot uiting via het speerpunt internationalisering en wereldburgerschap. Typisch daarbij zijn ons uitgebreide excursieprogramma, het vak global issues in de onderbouw van de school en de buitenlandervaringen in de bovenbouw. En het ondernemerschap: we willen dat leerlingen eigenaarschap hebben over hun eigen leerproces en hen uitdagen in de bovenbouwmodules als het International Business College, de Health & Wellness Class en Techniek & Innovatief vakmanschap. Naast internationalisering en ondernemerschap zijn andere speerpunten de Xs-klas (hoogbegaafde leerlingen), het XL-leren (talentontwikkeling in de breedste zin van het woord), kunst en cultuur (muziek, handvaardigheid en 3D-design) en het versterkt talenonderwijs.

Op het Carolus Borromeus College vinden we opbrengstgericht werken belangrijk. We hebben oog voor de individuele leerling. Op onze school heerst een prettige sfeer, is er een gezond leer-en werkklimaat en de relatie tussen medewerkers, leerlingen en ouders is goed. De school kenmerkt zich door een duidelijke structuur van begeleiding door mentoren en ondersteuning van een sterk zorgteam. Daarnaast kan elke leerling in de onderbouw deelnemen aan plustijd. Deze lesuren zijn gericht op ondersteuning en verdieping van de lesstof.

In de afgelopen jaren heeft de school een behoorlijke onderwijskundige ontwikkeling doorgemaakt. De ondernemende mavo, het leren op de havo en de Carolus Academie op het gymnasium zijn voorbeelden van deze ontwikkelingen op de verschillende afdelingen. Door middel van deze onderwijskundige ontwikkelingen proberen we het eigenaarschap bij onze leerlingen te vergroten, zijn we bezig met 21e-eeuwse vaardigheden en maken we ruimte voor onderwijs op maat.

Het Carolus Borromeus College vormt samen met het Dr. Knippenbergcollege, de Praktijkschool Helmond en het Vakcollege de OMO Scholengroep Helmond. Deze scholengroep valt onder het bestuur van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden