Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Docent Nederlands

Solliciteren Je kan nog reageren tot 03-06-2024
Omschrijving vacature

Docent Nederlands - 0,8 - 1,0 FTE - Regulier tijdelijk

Vakgebied: Docent talen
Locatie: OMO Scholengroep Helmond Carolus Borromeus College - Helmond
Omvang: 0,8 - 1,0 FTE
Dienstverband: Regulier tijdelijk
Startdatum: 01-08-2024

Profiel van de school
Het Carolus Borromeus College is een school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium en telt 1400 leerlingen. De les is de basis op het Carolus: we organiseren het onderwijs rondom vakken. De slogan van het Carolus Borromeus College luidt 'Het Carolus maakt je wereld groter!'. Elke dag investeert een leerling in zichzelf en groeit zijn wereld spreekwoordelijk. Daarnaast sluit deze slogan aan bij onze speerpunten internationalisering, versterkt talenonderwijs, ondernemerschap en XL-leren.

Wat ga je doen?
Als docent Nederlands ga je lessen verzorgen aan onze leerlingen van de afdeling mavo en/of havo en/of vwo. Je werkt nauw samen met de sectie Nederlands (bestaande uit 10 sectieleden), die continu op zoek is naar creatieve vernieuwing en verbetering van het onderwijs.

Functie-eisen
Binnen de OMO Scholengroep Helmond draagt iedere medewerker vanuit de kernwaarden bij aan het (pedagogische) klimaat binnen de school en daarmee aan de positieve ontwikkeling van onze leerlingen én collega’s. Daarnaast vragen wij het volgende:
•    een tweedegraads bevoegdheid;
•    in staat zijn om een stimulerende werkomgeving te creëren en kennis en vaardigheden over te dragen aan leerlingen;
•    in staat zijn om zelf lesmateriaal te ontwikkelen;
•    in staat zijn om met een gedeeltelijk digitale lesmethode te werken;
•    affiniteit met de mavo, havo en vwo;
•    gedreven zijn, enthousiasme uitdragen voor zijn vak en gericht zijn op samenwerking in de sectie.

Wat bieden wij?
•    Ruimte om ontwikkelingen te initiëren;
•    een prettige werkomgeving in een collegiale sfeer;
•    benoeming in docentschaal LB.

Interesse?
Solliciteren is uitsluitend mogelijk via het OMO sollicitatieportaal. Om te solliciteren klik je op de knop ‘Solliciteren’ en volg je de instructies op de pagina. Je kunt reageren tot en met tot en met 2 juni 2024. Indien er geschikte kandidaten reageren wordt de vacature vroegtijdig gesloten.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Wendy van Engelen. Zij is te bereiken per e-mail op w.vanengelen@omosghelmond.nl of op telefoonnummer 0492 – 79 20 00.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer over het Carolus Borromeus College
Het Carolus Borromeus College wil onderwijs geven van hoge kwaliteit, zodat de leerlingen optimaal zijn voorbereid op vervolgstudies en een plaats in de samenleving kunnen vinden die bij hun capaciteiten en hun persoonlijkheid past.

Zoals gezegd, de slogan van het Carolus Borromeus College luidt 'Het Carolus maakt je wereld groter!'. Dat komt tot uiting via het speerpunt internationalisering en wereldburgerschap. Typisch daarbij zijn ons uitgebreide excursieprogramma, het vak global issues in de onderbouw van de school en de buitenlandervaringen in de bovenbouw. En het ondernemerschap: we willen dat leerlingen eigenaarschap hebben over hun eigen leerproces en hen uitdagen in de bovenbouwmodules als het International Business College, Life Science. Naast internationalisering en ondernemerschap zijn andere speerpunten de Xs-klas (hoogbegaafde leerlingen), het XL-leren (talentontwikkeling in de breedste zin van het woord), kunst en cultuur (tekenen, handvaardigheid en 3D-design) en het versterkt talenonderwijs.

Op het Carolus Borromeus College vinden we opbrengstgericht werken belangrijk. We hebben oog voor de individuele leerling. Op onze school heerst een prettige sfeer, is er een gezond leer-en werkklimaat en de relatie tussen medewerkers, leerlingen en ouders is goed. De school kenmerkt zich door een duidelijke structuur van begeleiding door mentoren en coaches en ondersteuning van een sterk zorgteam. Daarnaast kan elke leerling deelnemen aan plustijd of gebruik maken van studiewerktijd (SWT). Deze lesuren zijn respectievelijk gericht op ondersteuning en verdieping van de lesstof, dan wel het zelfstandig werken aan een vak.

In de afgelopen jaren heeft de school een behoorlijke onderwijskundige ontwikkeling doorgemaakt. De ondernemende mavo, het leren op de havo en de Carolus Academie op het gymnasium zijn voorbeelden van deze ontwikkelingen op de verschillende afdelingen. Door middel van deze onderwijskundige ontwikkelingen proberen we het eigenaarschap bij onze leerlingen te vergroten, zijn we bezig met 21e-eeuwse vaardigheden en maken we ruimte voor onderwijs op maat.

Het Carolus Borromeus College vormt samen met het Dr. Knippenbergcollege, de Praktijkschool Helmond en het Vakcollege Helmond de OMO Scholengroep Helmond. Deze Scholengroep valt onder het bestuur van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Vakgebied: Nederlands
Locatie: Helmond
Graad: 2de graad
Salarisschaal: docent LB, salariëring conform cao VO – deel I
Omvang: 0,8 tot 1,0 FTE
Dienstverband: regulier tijdelijk, met uitzicht op vast
Startdatum: aanvang schooljaar 2024-2025

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden