Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Docent O&O en T&T

Solliciteren Je kan nog reageren tot 03-06-2024
Omschrijving vacature

Docent O&O en T&T - 0,5 - 0,8 FTE - Regulier tijdelijk

Vakgebied: Docent technische vakken
Locatie: OMO Scholengroep Helmond Dr. Knippenbergcollege - Helmond
Omvang: 0,5 - 0,8 FTE
Dienstverband: Regulier tijdelijk
Startdatum: 01-08-2024

Profiel van de school
Het Dr. Knippenbergcollege is een school voor mavo-havo-vwo. Een school met zo’n 1700 leerlingen en 175 medewerkers. Onze school kent een brede doelgroep en onderscheidt zich door ruim aandacht te besteden aan talentontwikkeling. Naast het behalen van een diploma, is er voor leerlingen veel te kiezen om zich bij aan te sluiten of in te ontwikkelen. Onze school maakt werk van contextrijk onderwijs. ‘Dr. Knippenbergcollege, meer dan een school.’

Wat ga je doen?
Als docent Onderzoeken & Ontwerpen en Technologie & Toepassing ga je op lessen verzorgen aan onze leerlingen van mavo, havo, vwo en domeinonderwijs. Hierbij is focus op proces en eindproduct van belang. Daarnaast geef je lessen profieloriëntatie en een mentorles. Je werkt nauw samen met de sectie (bestaande uit 12 sectieleden), die continu op zoek is naar vernieuwing en verbetering van het onderwijs.

Dit vind je leuk om te doen:
•    coachen van leerlingen bij hun complexe onderzoeks- en ontwerpvraagstukken, op zowel de ontwikkeling van de leerlingen (proces) en inhoud en vorm van het project (product); 
•    bijdragen aan een leeromgeving waar ruimte is voor experiment, falen en leren met een flinke dosis humor en relativeringsvermogen;
•    inspireren en aanmoedigen van een onderzoekende en reflectieve houding en creatief denken bij leerlingen;
•    methodologisch en gestructureerd werken en dit stimuleren bij leerlingen;
•    samenwerken met collega's om technologie-onderwijs verder te ontwikkelen;
•    ontwikkelen en geven van inspirerende lessen op het gebied van onderzoek & ontwerp;
•    evalueren van projecten en het verstrekken van constructieve feedback aan leerlingen;
•    contact leggen met bedrijven en onderzoek- en ontwerpuitdagingen van de bedrijven uitwerken tot een O&O opdracht.

Functie-eisen
Binnen de OMO Scholengroep Helmond draagt iedere medewerker vanuit de kernwaarden bij aan het (pedagogische) klimaat binnen de school en daarmee aan de positieve ontwikkeling van onze leerlingen én collega’s. Daarnaast vragen wij het volgende:
•    relevante onderwijsbevoegdheid (tweedegraads of eerstegraads bevoegdheid O&O of verwant vak);
•    ervaring met het lesgeven in O&O en affiniteit met het technasiumonderwijs is een pre;
•    kennis en ervaring in CAD-software (bijv. SketchUp, TinkerCad, SolidWorks) en prototyping (bijv. Arduino, 3D-printen, lasersnijden) zijn mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk; 
•    ondersteunen van een innovatieve, creatieve en praktijkgerichte benadering van onderwijs;
•    vermogen om een stimulerende werkomgeving te creëren en kennis en vaardigheden op een inspirerende manier over te brengen aan leerlingen;
•    bevorderen van samenwerking binnen de sectie;
•    flexibiliteit en aanpassingsvermogen, binnen de gestelde kaders van het technasiumonderwijs;
•    een bijdrage kunnen leveren aan zowel de vaklessen als vakoverstijgend onderwijs;
•    gedreven zijn, enthousiasme voor het vak uitdragen en gericht zijn op samenwerking in de sectie.

Wat bieden wij?
•    Een uitdagende werkomgeving in een collegiale sfeer;
•    een sectie die vooruitstrevend is in zijn vakgebied;
•    salariëring conform cao VO – deel I.

Interesse?
Solliciteren is uitsluitend mogelijk via het OMO sollicitatieportaal. Om te solliciteren klik je op de knop ‘Solliciteren’ en volg je de instructies op de pagina. Je kunt reageren tot en met 22 mei 2024. Indien er geschikte kandidaten reageren wordt de vacature vroegtijdig gesloten.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marcel Heinemans (adjunct-directeur). Hij is te bereiken per e-mail op m.heinemans@omosghelmond.nl of op telefoonnummer 0492 – 79 20 79. 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer over het Dr. Knippenbergcollege 
Wat ons op ‘de Knip’ bindt is de passie die we voelen voor ons vak en de omgang met onze leerlingen. Ons pedagogisch klimaat is een sterk fundament waar we met elkaar op kunnen bouwen. In ons prachtig moderne gebouw kijken we met een hedendaagse blik naar onderwijs. Zo geven we lessen van 80-minuten, staan leerdoelen in de lessen centraal en kunnen onze leerlingen een klein deel van hun lesrooster zelf plannen door flexlessen van 40-minuten uit te kiezen. Ook hebben we Domeinonderwijs en de praktische component op de mavo op de kaart gezet.

Al onze leerlingen hebben een eigen leercoach die meekijkt en feedback geeft. Mocht een leerling in zijn of haar schoolloopbaan extra ondersteuning nodig hebben, dan kunnen we rekenen op de expertise van een sterk ondersteuningsteam.

Leerlingen begeleiden in hun ontwikkeling als kritisch denkend burger, daar leveren we graag een bijdrage aan. Dat doen we met onze lessen en dat bereiken we door aandacht te hebben voor groei; ook wel talentontwikkeling. Drie talentgebieden lopen als een rode draad door de schoolloopbaan van de leerling. 
•    Talentgebied vorm en media, waar creativiteit een belangrijke rol speelt om onze leerlingen voor te bereiden op een wereld waarin media een belangrijke rol spelen. Inspirerende materialen en werkruimtes maken het werkplezier en niveau van werken bij dit vak hoog. 
•    Talentgebied technologie staat prominent op de kaart op onze school, we zijn de school in Helmond voor onderwijs in techniek en technologie. We bieden voortdurend samen met het bedrijfsleven uitdagende projecten. 
•    Talentgebied sport, we zijn een topsportvriendelijke school die de lessen en sport goed op elkaar afstemt. Onze samenwerking met de jeugdopleiding van Helmond Sport is een voorbeeld hiervan.

Elke leerling heeft een eigen device en daarmee is voor elke vakdocent de mogelijkheid om het onderwijs te verrijken met een digitale component.

Voor de persoonsvorming en socialisatie vinden we het belangrijk dat onze leerlingen elkaar én ons, ook buiten de lessen om ontmoeten. We maken daarom werk van binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Onze school is aangesloten bij: Stichting Technasium, Brainport, BCP, De FIRST-lijn en WON.

Het Dr. Knippenbergcollege vormt samen met het Carolus Borromeus College, de Praktijkschool Helmond en het Vakcollege de OMO Scholengroep Helmond. Deze scholengroep valt onder het bestuur van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Vakgebied: O&O en T&T
Locatie: Helmond
Graad: 1ste graad of 2de graad
Salarisschaal: salariëring conform cao VO – deel I
Omvang: 0,5 – 0,8 fte
Dienstverband: regulier tijdelijk, met uitzicht op vast
Startdatum: aanvang schooljaar 2024-2025

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden