Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Expert Humanics

Solliciteren Je kan nog reageren tot 01-10-2024
Omschrijving vacature

Expert Humanics - 0,6 FTE - Eerste aanstelling, uitzicht op vast

Vakgebied: Docent mens en maatschappij
Locatie: De Nieuwste School - Tilburg
Omvang: 0,6 FTE
Dienstverband: Eerste aanstelling, uitzicht op vast
Startdatum: Zo snel mogelijk

We zoeken een expert Humanics! Het betreft een tijdelijke aanstelling met vooruitzicht op vast voor 0,6 fte als docent LB.

Ben jij leerlinggericht en voortdurend op zoek naar hoe je met je collega’s het onderwijs nog beter kunt maken? Ben jij een ervaren docent? Zie jij de meerwaarde in het aanbieden van vakoverstijgend onderwijs en wil je je graag verder ontwikkelen als professional? Lees dan snel verder.

Wat ga jij doen?

Binnen het leergebied Humanics werken experts van de verschillende mens en maatschappijvakken samen aan het ontwerpen en verzorgen van onderwijs aan onze leerlingen in een voor hen betekenisvolle context. In het algemeen profiel (onderbouw: klas 1 t/m 3) volgen onze leerlingen onderwijs in 'onderzoeksleergebieden': Humanics, Science en Arts. In het examenprofiel (bovenbouw) bereid je leerlingen middels onderwijs dat aansluit bij de visie van de school voor op hun school- en eindexamen. De vacature betreft voornamelijk uren in het algemeen profiel.

Als expert Humanics ben je ook onderdeel van een onderwijsteam. De Nieuwste School is georganiseerd naar het model van een teamgecentreerde arbeidsorganisatie (TAO). In een TAO dragen onderwijsteams collectief verantwoordelijkheid voor de totale ontwikkeling van de leerling. Een onderwijsteam bestaat daarbij uit een vaste groep experts en mentoren die 2 á 3 jaar lang onderwijs geeft aan een groep leerlingen.

Als expert heb je daarmee de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent onderdeel van een onderwijsteam dat een collectieve verantwoordelijkheid draagt voor de ontwikkeling van de leerlingen die aan dat onderwijsteam zijn toegewezen.

 • Je verzorgt samen met je collega’s uit het leergebied Humanics vakoverstijgend onderwijs (voornamelijk) in het algemeen profiel waarbij onderzoek het middel is voor leerlingen om kennis te verwerven en vaardigheden aan te leren.

 • Je ontwikkelt samen met je collega’s uit het leergebied het onderwijs. Doorgaans werken we met een eigen ontwikkelde methode.

 • Je werkt formatief en bent bereid je daarin te scholen.

 • Je biedt maatwerk aan de leerlingen.

Wie zijn wij?

De Nieuwste School is een kleinschalige school voor mavo, havo en vwo met een eigen visie op onderwijs. Onderwijs is op De Nieuwste School vooral een persoonlijk ontwikkelingsproces: verwondering leidt tot kennis die verder gaat dan de voorgeschreven examenstof. Leerlingen ontwikkelen zich veelzijdig. Kennen, kunnen, willen, worden en zijn – daar draait het allemaal om. Deze werkwijze vind je in ons manifest (zie website). In het schoolplan (zie website) worden de ambitiethema’s en ontwikkeldoelen voor de komende jaren beschreven. De ontwikkeling van formatief handelen en het leveren van meer en beter maatwerk staan hierbij centraal.

Wij bieden:

 • een jong en dynamisch team;

 • goede scholings- en ontwikkelmogelijkheden;

 • een school die voortdurend in beweging is;

 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden (CAO omo).

Kun jij je vinden in de visie van de school, voel je je verbonden met het onderwijsconcept van DNS en wil je een actieve bijdrage leveren aan de schoolontwikkeling? Heb jij een tweedegraads bevoegdheid? Dan zoeken we jou!

Wij hopen dat je solliciteert!

Voor meer informatie kun je terecht bij Bas Leijen via de mail: basleijen@denieuwsteschool.nl of telefonisch via het algemene telefoonnummer van de school: 013-5812066.

Alleen sollicitaties via www.omo.nl worden in behandeling genomen. Als een geschikte kandidaat is gevonden wordt deze vacature gesloten.

In het kort
 • De Nieuwste School
 • Tilburg
 • FTE: 0,6 Betreft: Eerste aanstelling, uitzicht op vast Start: Zo snel mogelijk
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden