Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Jongerenwerker / leerlingcoach 0,6 fte

Solliciteren Je kan nog reageren tot 30-11-2023
Omschrijving vacature

Jongerenwerker / leerlingcoach 0,6 fte - 0,6 FTE - Regulier tijdelijk

Vakgebied: Ondersteunende functies
Locatie: 2College Ruiven - Berkel-Enschot
Omvang: 0,6 FTE
Dienstverband: Regulier tijdelijk
Startdatum: 01-12-2023

Wil jij werken op een vernieuwingsschool, een school waarvan gepersonaliseerd leren echt werk wordt gemaakt? Dan is 2College Ruivenmavo de plek voor jou! Binnen 2College Ruivenmavo zijn wij op korte termijn op zoek naar een jongerenwerker/leerlingcoach voor 0,6 fte.

Profiel 2College
2College is een brede scholengemeenschap (vmbo, havo, vwo en tweetalig onderwijs) met vijf locaties in de regio Tilburg. Daarnaast wordt op een zesde vestiging onderwijs verzorgd voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen. 2College heeft in totaal ongeveer 4.100 leerlingen en is onderdeel van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), het bevoegd gezag van 2College.

Onder het motto ‘Let’s go 2College’ zijn drie onderwijskundige principes geformuleerd die richting geven aan leerlingen en medewerkers over hoe we met elkaar om willen gaan, hoe we met en van elkaar leren en hoe we samen willen groeien. Deze principes zijn:

* 2Meet. Om jezelf te ontwikkelen heb je elkaar nodig. Ontmoeten zorgt ervoor dat leerlingen, ouders en medewerkers zich welkom en veilig voelen. Het is de basis om samen te leren en te werken.
* 2Learn. Een motiverende omgeving nodigt uit om te leren, om je talenten te ontwikkelen. Je verwerft kennis en vaardigheden
om goed voorbereid te zijn.
* 2Grow. Groeien betekent dat er volop aandacht en gelegenheid is om je als persoon verder te ontwikkelen.

2College Ruivenmavo
2College Ruivenmavo, gevestigd in Berkel-Enschot, is in 2017 gestart met gepersonaliseerd leren volgens het Zweedse concept Kunskapsskolan. In 2022 hebben we laten zien dat we voldoen aan de kwaliteitseisen en zijn we partnerschool van Kunskapsskolan Nederland geworden. Wij zijn ervan overtuigd dat de gemiddelde leerling niet bestaat en dat we daarom voor gelijke kansen ongelijk onderwijs moeten bieden. Dit jaar zijn wij de vijfde partnerschool geworden van Kunskapsskolan Nederland.

Wie zoeken wij?
De jongerenwerker vangt leerlingen op in de interne time out en begeleidt hen. De jongerenwerker weet het goede gesprek te voeren en biedt een laagdrempelige ondersteuning aan de leerlingen. De jongerenwerker heeft een signalerende rol ten aanzien van groepsprocessen. Hij/zij initieert activiteiten en kan leerlingen motiveren.

De coach speelt een beslissende rol in het succes van de leerling. Hij/zij helpt de leerling om duidelijke, haalbare en uitdagende doelen te stellen en om de strategieën te vinden die nodig zijn om deze doelen te behalen. De leerling overlegt met zijn coach wat de beste aanpak is voor succes. De vraag: ‘Wat kan de leerling doen om volgende week nog meer te leren?’ staat hierin centraal. De coach zorgt ervoor dat de leerling op zijn leerproces gefocust blijft.

De coach communiceert met de vakdocenten over de prestaties van de leerling. De ontwikkeling van de leerling is een gedeelde verantwoordelijkheid van docenten en coach, maar de coach leidt het leerproces en vertelt de leerling wanneer er verandering nodig is op het gebied van strategieën, doelen of andere componenten van het schoolleven. De coach is ook verantwoordelijk voor de communicatie en rapportage over de leerling naar de ouders/verzorgers toe.

Wat vragen wij van jou?
- Je hebt de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Social Work of Sociaal Cultureel Werker (SCW) of een aanverwante opleiding;
- Je hebt de bereidheid om opgeleid te worden tot coach binnen het gepersonaliseerd leren.

Daarnaast zijn de volgende competenties van belang:
- Je kunt goed luisteren en communiceren en bent geduldig;
- Je weet wat de doelgroep van onze school beweegt en motiveert;
- Je hebt een goed observatievermogen; je ziet verschillende leerstijlen en kunt daarnaar handelen;
- Je bent creatief en denkt ‘out of the box’;
- Je voelt je betrokkenheid bij leerlingen, collega’s en het werk;
- Je hebt geen 8 tot 5 mentaliteit.

Wat bieden wij je?
- Een baan in een moderne innovatieve school;
- Carrièreperspectief en doorgroeimogelijkheden;
- Een prettige werk- en leeromgeving.

Solliciteren?
Solliciteren is uitsluitend mogelijk via OMO (via onderstaande knop). Selecteer de juiste vacature-categorie en vervolgens de juiste vacature. Om te solliciteren volg je de instructies op de pagina. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met mevrouw H. Hoop, teamleider 2College Ruivenmavo via tel. 06-40777980.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden, sluit de vacature.

In het kort
  • 2College Ruiven
  • Berkel-Enschot
  • FTE: 0,6 Betreft: Regulier tijdelijk Start: 01-12-2023
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden