Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Jurist

Solliciteren Je kan nog reageren tot 06-07-2024
Omschrijving vacature

Jurist - 0,4 - 0,6 FTE - Regulier tijdelijk

Vakgebied: Ondersteunende functies
Locatie: Bureau Ons Middelbaar Onderwijs - Tilburg
Omvang: 0,4 - 0,6 FTE
Dienstverband: Regulier tijdelijk
Startdatum: 02-09-2024

Heb jij affiniteit met diverse verschillende vraagstukken op het gebied van het contractenrecht, aanbestedingsrecht en/of het bouwrecht? Wil jij graag werken binnen een levendige omgeving die zich inzet voor goed onderwijs en die je veel kansen biedt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? En ben jij de proactieve en nauwkeurige jurist die wij zoeken bij het OMO-bureau? Lees dan snel verder!

Binnen team Beheer zijn wij, vanwege zwangerschapsverlof, van 2 september 2024 tot 1 april 2025 op zoek naar een:

Jurist (0,4 – 0,6 fte)

Wat ga je doen?
Als jurist op bureau OMO adviseer je de Raad van Bestuur van de vereniging over verschillende juridische vraagstukken en geschillen. Daarnaast adviseer je de rectoren/algemeen directeuren van de OMO-scholen over allerlei verschillende juridische aangelegenheden, maar voornamelijk ten aanzien van het contractenrecht, aanbestedingsrecht en/of het bouwrecht.

Je werkt integraal samen met collega’s van andere disciplines om zo zorg te dragen voor een inbedding van het juridische in verschillende vraagstukken. Samen met de collega’s van juridische zaken vergroot je het juridisch bewustzijn binnen de vereniging en draag je bij aan het overbrengen van juridische kennis. Je fungeert als de verbindende schakel tussen het OMO-bureau en de scholen door inzet van jouw kennis en vaardigheden op het gebied van contractenrecht, aanbestedingsrecht en/of het bouwrecht. En je bent medeverantwoordelijk voor het opstellen, periodiek actualiseren en evalueren van reglementen, handreikingen en beleid.

Wat verwachten we van jou?
Je past in deze rol wanneer je een stevige gesprekspartner bent voor de Raad van Bestuur, de rectoren/algemeen directeuren van onze scholen en externen. Daarnaast ben je een flexibele, optimistische en oplossingsgerichte teamspeler met oog voor de mensen om je heen. En horen we je regelmatig lachen.

Daarnaast breng je mee:
•    Aantoonbaar minimaal WO werk- en denkniveau en je beschikt over je meestertitel;
•    Kennis van het contractenrecht, aanbestedingsrecht en/of het bouwrecht;
•    Analytisch vermogen en je hebt oog voor detail, zonder het grote geheel uit het oog te verliezen;
•    Een enthousiaste zelfstandige aanpakker met goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
•    Een goed ontwikkelt gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen;

Wat bieden we je?
Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving waar veel ruimte is voor jouw ideeën en initiatieven. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een bepaalde tijd in verband met vervanging tijdens zwangerschapsverlof.

•    Inschaling in schaal 11 CAO VO, afhankelijk van je kennis en ervaring (€3.186,- tot €5.862, - o.b.v. fulltime);
•    Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onder andere een extra eindeschooljaarsuitkering naast de eindejaarsuitkering (8,33%), flexibel werken en de mogelijkheid tot het opbouwen van extra vakantieverlof;

Het is een veelzijdige baan met gezellige collega’s in een werkomgeving waarbij vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid belangrijk zijn. Er heerst een warme bedrijfscultuur waarin je je snel thuis voelt. We bieden volop ruimte voor persoonlijke groei. Daarnaast bevinden we ons op een fijne locatie naast het centraal station Tilburg met eigen parkeerplaatsen en hebben we dagelijks gratis vers fruit ter beschikking.

Wie zijn we?
Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) is een vereniging met ruim 60 middelbare scholen in Noord-Brabant. Het OMO-Bureau, gevestigd in Tilburg, bestaat uit een enthousiaste groep experts die vanuit verschillende domeinen onze scholen ontzorgen en faciliteren op alle onderwijsondersteunende processen.

Het team
Je gaat onderdeel uitmaken van het subteam Juridische Zaken. Dit subteam bestaat uit zes vlotte professionals. Binnen dit team houden wij ons onder meer bezig met verschillende vraagstukken ten aanzien van verschillende rechtsgebieden, zoals het onderwijsrecht, contractenrecht, aanbestedingsrecht, bouwrecht, aansprakelijkheidsrecht, leerlingenzaken en privacy recht. Het subteam maakt onderdeel uit van het grotere team Beheer. Het team Beheer bestaat uit ongeveer 30 collega's en wordt aangestuurd door een manager met ondersteuning van een drietal teamleiders.

Meer informatie?
Voor meer informatie over werken bij Ons Middelbaar Onderwijs zie: www.omo.nl/werken-en-leren-bij.

Meer weten over werken op het OMO-bureau? Kijk naar onze bureaufilm!

Mocht je vragen hebben over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Dineke van Dal, senior jurist op het OMO-Bureau  013-595 53 28 of Marloes Warman, teamleider juridische zaken, via 013-595 53 37 of per e-mail: jz@omo.nl.

Solliciteren?
Solliciteren is mogelijk via de knop ”solliciteren”. Deze vacature wordt intern en extern tegelijkertijd uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

We kijken uit naar je sollicitatie!

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden