Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Leerlingbegeleider MLC20240019

Solliciteren Je kan nog reageren tot 03-06-2024
Omschrijving vacature

Leerlingbegeleider MLC20240019 - 0,7 - 0,8 FTE - Vervanging

Vakgebied: Ondersteunende functies
Locatie: Merletcollege - Cuijk
Omvang: 0,7 - 0,8 FTE
Dienstverband: Vervanging
Startdatum: 01-08-2024

Het Merletcollege is een streekschool voor voortgezet onderwijs met locaties in Cuijk, Grave, Velp en Mill. Het is een school met een prettige sfeer. Elke leerling voelt zich gezien en gehoord. Er is veel persoonlijk contact tussen docenten en leerlingen. Dat is het beeld dat we vaak terugkrijgen van leerlingen, ouders en medewerkers. Die sfeer willen we de komende jaren heel graag vasthouden en waar mogelijk versterken. We hebben ambities om het onderwijs beter af te stemmen op wat leerlingen nodig hebben voor de wereld van morgen. We geven onze leerlingen een actievere rol in wat en hoe zij willen leren. Dat doen we aan de hand van drie kernwaarden (participeren, persoonlijk en plezier) die onze koers bepalen. Samenwerken aan de toekomst van jongeren, daar staan we voor.

LEERLINGBEGELEIDER  –  0,7 fte - 0,8 fte (28 - 32 uur)

Met ingang van het nieuwe schooljaar zijn we voor onze locatie in Cuijk op zoek naar een leerlingbegeleider. Het betreft een tijdelijke vacature i.v.m. zwangerschapsverlof.

Als leerlingbegeleider ben je een belangrijke schakel in het onderwijs- en leerproces van de leerlingen. De leerlingen die je begeleidt, ondersteun je op verschillende vlakken. Deze begeleiding geef je zowel individueel als in groepjes. De begeleiding die je biedt, is volledig afgestemd op wat de leerling nodig heeft.

Je ondersteunt de docent, mentor en het ondersteuningsteam bij de begeleiding van de leerlingen. Je signaleert sociaalpedagogische problemen bij leerlingen. Je stelt onder verantwoordelijkheid van de zorgcoördinator een hulpplan op en houdt de voortgang en ontwikkeling van leerlingen vanuit het hulpplan bij en bespreekt dit met de mentor/vakdocent. Je creëert een positief leerklimaat en zorgt continu voor afstemming, maar vergeet nooit het vooraf gestelde doel. Het doel heb je altijd scherp in het vizier! Daarbij is het belangrijk om iedereen die om de leerling heen staat (school, ouders en natuurlijk de leerling zelf) transparant mee te nemen in dit proces. Gedurende het schooljaar informeer je ouders over de voortgang van hun kind. Je informeert en adviseert de schoolleiding en docenten proactief over eventuele benodigde extra begeleiding voor leerlingen. Dit kan op het gebied zijn van extra steunlessen of ondersteuning bij persoonlijke problematiek.

Als leerlingbegeleider ben je onderdeel van het ondersteuningsteam en een bekend gezicht binnen de locatie. Je bent in staat om in de waan van de dag snel te schakelen tussen de verschillende aspecten van je functie; flexibiliteit is dus van groot belang. Je bent betrokken, positief, toegankelijk en in staat om moeilijke gesprekken (ook met ouders) te voeren. Je bent actief aanwezig bij team overleggen en leerlingbesprekingen. Je komt te werken in een hecht team van professionals die allemaal hart voor de leerlingen en voor elkaar hebben.

Wat vragen wij verder van jou?

 • Je hebt een pedagogische opleiding en achtergrond op minimaal hbo-niveau;
 • Je hebt een passie voor het onderwijs en affiniteit met de doelgroep. Het bieden van structuur en een veilig leerklimaat waar jongeren tot ontwikkeling komen vind jij belangrijk;
 • Je bent geïnteresseerd in de leefwereld van de leerlingen en de onderliggende oorzaken van gedrag. Je betrekt ouders/verzorgers bij het onderwijsproces;
 • Je kunt uitstekend samenwerken, maar bent ook goed in staat om een eigen koers te varen;
 • Kennis van gedragspatronen van leerlingen en kennis van het VO;
 • Brede kennis van (de ontwikkelingen op) het vakgebied van zorg en ondersteuning en het algemene terrein van de leerlingbegeleiding;
 • Iemand die accuraat is in de schriftelijke en digitale rapportage en overige administratieve taken die nodig zijn voor de taakuitoefening.

Wij bieden:

 • Salariëring CAO-VO, schaal 9 (min. €3031 - max. €4580)
 • Goede arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO-VO en CAO-OMO
 • Ruimte voor verdere persoonlijke ontwikkeling en professionalisering
 • Fijne werksfeer en leuke collega’s

Ben jij die gedreven professional? Maak ons dan nieuwsgierig naar wie je bent en wat jouw mogelijkheden zijn. We zien je motivatiebrief, voorzien van cv, graag uiterlijk 2 juni 2024 tegemoet.
Heb je interesse maar toch nog een vraag? Bel of mail dan naar Sara Clappers (Orthopedagoog/Teacher Leader) te bereiken op 0485-336336 of s.clappers@merletcollege.nl.
Bekijk ook onze website www.merletcollege.nl

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

In het kort
 • Merletcollege
 • Cuijk
 • FTE: 0,7 - 0,8 Betreft: Vervanging Start: 01-08-2024
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden