Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

MANAGER ONDERWIJS

Solliciteren Je kan nog reageren tot 26-08-2024
Omschrijving vacature

MANAGER ONDERWIJS - 1 FTE - Regulier tijdelijk

Vakgebied: Leidinggevende functies
Locatie: Munnikenheide College - Etten-Leur
Omvang: 1 FTE
Dienstverband: Regulier tijdelijk
Startdatum: 01-11-2024

MUNNIKENHEIDE COLLEGE: JOUW TALENT, JOUW KEUZE, JOUW TOEKOMST!

Het Munnikenheide College is een VMBO-school met ongeveer 1100 leerlingen, die onderwijs volgen op twee vestigingen, één in Etten-Leur en één in Rucphen. Wij werken vanuit de kernwaarden Vertrouwen, Verantwoordelijkheid en Verbondenheid.

Iedereen mag er zijn. Dit principe geldt voor onze leerlingen en voor onze medewerkers. Ieders talent en ambitie willen wij benutten. Onze kernbelofte is: ‘Jouw talent, jouw keuze, jouw toekomst’.

Wij zijn een school die volop in beweging is om het onderwijs voor onze leerlingen steeds aantrekkelijker te maken. Onze medewerkers voelen zich zeer betrokken, werken graag samen en waarderen de mogelijkheden tot professionalisering.

Passen jouw talent, jouw keuze en jouw toekomst bij het Munnikenheide College? Dan ben jij wellicht de collega die wij met ingang van 1 november 2024, of eerder indien mogelijk, zoeken voor de functie van:

5424013 MANAGER ONDERWIJS (teamleider) 1 FTE
Schaal 12: (€3334-€6665 op basis van fulltime dienstverband)

Wij zijn op zoek naar een open, directe, flexibele en initiatiefrijke collega. Ervaring en affiniteit met het VMBO is gewenst. Het is een pré indien je beschikt over kennis en ervaring van het VMBO en de huidige ontwikkelingen in het VMBO. Daarnaast zijn kwaliteiten als sterke sociale vaardigheden in omgang met leerlingen en ouders, stressbestendigheid en het maken van verbinding van groot belang.

Momenteel zijn wij volop in beweging en ontwikkeling vanuit het schoolplan en koers 2030 (vanuit de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs). Hierbij leggen wij de focus op onderwijskundige ontwikkelingen en het pedagogisch klimaat.

Een andere prioriteit binnen de ontwikkeling van onze school is het verstevigen van de professionele cultuur. Deze transitie is ook de komende jaren van belang en de manager onderwijs speelt in deze transitie een belangrijke rol.

De manager onderwijs is als leidinggevende verantwoordelijk voor het ++onderwijs++, de ++leerlingen++ en ++medewerkers++ binnen zijn/haar onderwijsteam. De manager onderwijs is de inspirator van zijn/haar team, werkt daarin planmatig en is resultaatgericht op het schoolplan en algemene onderwijsresultaten.

ONDERWIJS: De manager onderwijs neemt samen met het team verantwoordelijkheid voor het gehele onderwijsleerproces, bewaakt de voortgang, organisatie en kwaliteit van het onderwijs. Zoekt naar aansluiting met de aangrenzende onderwijsgebieden zodat een naadloze overgang mogelijk is. Is voortdurend op zoek naar kwaliteitsverbetering en kwaliteitsborging. Regisseert en bewaakt de onderwijsorganisatie.

LEERLINGEN: De manager onderwijs is met zijn/haar team verantwoordelijk voor de schoolloopbaan van de leerlingen. De ambities van de leerlingen worden gestimuleerd en de voortgang van het leerproces wordt bewaakt. De manager onderwijs wordt ondersteund in de leerling zaken door een leerling coördinator en bewaakt samen met zijn team de voortgang en de zorgvraag van de leerlingen.

MEDEWERKERS: De manager onderwijs is verantwoordelijk voor de mensen in zijn/haar team. Stimuleren, inspireren, coachen, begeleiden en sturen zijn kerntaken die horen bij de taken. De begeleiding van startende docenten en/of het organiseren van begeleiding van teamleden die daaraan behoefte hebben, behoort ook tot de kerntaken. De ambities van het team als geheel en de individuele teamleden afzonderlijk worden gestimuleerd door sterk leiderschap. Een correcte uitvoering van de gesprekscyclus hoort daar bij, inclusief lesbezoeken en leerlingenenquêtes.

Daarnaast is de manager onderwijs lid van het managementteam en vanuit deze rol ook mede verantwoordelijk voor de gehele school.

-    iedere manager onderwijs heeft een aantal schoolbrede portefeuilles, stuurt een aantal vakgroepen en werkgroepen aan en bewaakt samen met de voorzitter van de vakgroep de kwaliteit van het onderwijs in het desbetreffende vak;

-    de manager onderwijs vertegenwoordigt de school in- en extern en participeert daartoe in allerlei overleggen;

-    onze managers onderwijs zijn als collectief verantwoordelijk voor de vertaling van het schoolplan in concreet handelen op tactisch en operationeel niveau.

Dit betekent dat we op zoek zijn naar:

-        een onderwijskundig leider die in teamverband een toekomstbestendig onderwijskundig aanbod ontwikkelt, hierin verdeel je verantwoordelijkheden en laat je medewerkers groeien;

-        een teamwerker waarin je als verbindende factor opereert binnen je eigen team en managementteam;

-        een netwerker die de school sterk en coöperatief kan positioneren in de omliggende samenleving;

-        een onderzoekende/ontwikkelingsgerichte houding waarbij je het vanzelfsprekend vindt om voortdurend te zoeken naar verbetering en ontwikkeling, zowel bij jezelf als in de ondersteuning/coaching van de mensen in zijn/haar team.

Wat mag je van ons verwachten?

Het Munnikenheide College biedt een fijne en dynamische werkomgeving in een collegiale sfeer waar ruimte is voor ontwikkeling en professionalisering. Je gaat werken met een enthousiaste groep collega’s.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd tot voor één jaar dat bij goed functioneren en voldoende formatie kan worden omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

OMO heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een professionaliseringsbudget van 600,- euro per jaar. Daarbij heeft OMO een eigen loopbaancentrum waar je terecht kunt voor coaching, trainingen en loopbaanadvies. Tot slot is OMO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij aanvullend betaald ouderschapsverlof. 

Verder biedt de CAO nog verschillende aantrekkelijke regelingen die te vinden zijn via https://www.omo.nl/werken-bij/omo-als-werkgever.

Ben jij een enthousiaste en innoverende collega met een verantwoordelijkheidsgevoel voor het vak? Solliciteer dan op deze leuke vacature.

Inlichtingen:

Stuur jouw CV en motivatiebief op. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Luca Langen per e-mail: pz@munnikenheidecollege.nl, of telefonisch via:  076 – 5016152. Vanwege vakantie zijn we vanaf 15 augustus in de gelegenheid om vragen telefonisch te beantwoorden.

Meer informatie over onze school is te vinden op onze website https://www.munnikenheidecollege.nl.

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden