Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Manager onderwijs vmbo-tl

Solliciteren Je kan nog reageren tot 12-08-2024
Omschrijving vacature

Manager onderwijs vmbo-tl - 0,8 - 1,0 FTE - Regulier tijdelijk

Vakgebied: Leidinggevende functies
Locatie: Roncalli Scholengemeenschap - Bergen op Zoom
Omvang: 0,8 - 1,0 FTE
Dienstverband: Regulier tijdelijk
Startdatum: 01-10-2024

RONCALLI BEWEEGT MET JE MEE

Werken in een school waar leerlingen en collega’s zich thuis voelen? Waar contact met leerlingen en collega’s laagdrempelig is? Waar je vorm kunt geven aan modern en eigentijds onderwijs? Waar principes als persoonsvorming en een bredere blik op de wereld echt ruimte krijgen? Dan is Roncalli Scholengemeenschap echt wat voor jou.

De Roncalli Scholengemeenschap in Bergen op Zoom kenmerkt zich door het bieden van Daltononderwijs en de “Eigen-Tempo-Werkwijze”, gebaseerd op de pijlers zelfstandigheid, samenwerking en eigen verantwoordelijkheid. De school onderscheidt zich al meer dan 50 jaar door een eigen visie op onderwijs, waarbij leerlingen kansen krijgen, we binnen de kaders zoveel mogelijk zoeken naar ruimtes in het onderwijsproces en we de brede ontwikkeling van kinderen op de eerste plaats zetten. Naast de reguliere vakken kunnen de leerlingen zelf voor 2 Daltonuren per week kiezen, waarbij verdieping in een bepaald vak of een ander vrij keuzevak als bijvoorbeeld bridge of EHBO gegeven wordt. Roncalli is een plaats voor iedereen, waar je ongeacht achtergrond, seksuele geaardheid, geloofsovertuiging of beperking het beste uit jezelf kunt halen. Dit geldt voor onze leerlingen maar zeker ook voor onze medewerkers. Ieders talent en ambitie willen wij benutten.

Wij zijn een school die volop in beweging is om ons onderwijs te blijven ontwikkelen tot het beste onderwijs voor onze leerlingen.

Onze collega’s zijn zeer betrokken, werken graag samen, blijven nieuwsgierig, en waarderen de ruimte voor ontwikkeling in brede zin.

Overtuigd dat Roncalli de school voor jou is? Dan ben jij wellicht de collega die wij met ingang van het nieuwe schooljaar zoeken voor de functie van:

manager onderwijs vmbo tl (0,8 fte)

Als manager onderwijs ben je het boegbeeld van jouw afdeling. In dit geval betreft dat de afdeling vmbo tl.

Je maakt deel uit van de schoolleiding. Deze bestaat naast de manager onderwijs vmbo-tl uit drie andere managers onderwijs (brugklas 1-2, verlengde brugperiode 3 en havo/atheneum bovenbouw), een manager bedrijfsvoering en de directie. De directie bestaat uit de conrector en rector. In jouw rol als manager onderwijs ben je in brede zin verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het team. Daaronder valt o.a. de studievoortgang en het welzijn van de leerlingen, het welbevinden en welzijn van jouw teamleden en de (onderwijskundige) ontwikkeling van jouw team. Je bent verantwoordelijk voor de resultaten van jouw afdeling. Dat geldt zowel voor onderwijskundige resultaten, als resultaten op het vlak van ziekteverzuim, tevredenheidsonderzoeken, etc. Je werkt samen met een leerlingcoördinator, die een deel van de leerlingzaken voor zijn of haar rekening neemt. Daarnaast draag je bij aan de brede ontwikkeling van de school door je als lid van de schoolleiding actief op te stellen.

Wat ga je doen?

-        Je geeft leiding aan het team docenten (ongeveer 20 - 25 collega’s);

-        Je voert ‘het goede gesprek’ en overige gesprekken in het kader van de gesprekkencyclus;

-        Je monitort en begeleidt het verzuim van collega’s;

-        Je stelt het teamplan op;

-        Je neemt deel aan team overstijgende overlegvormen;

-        Je bewaakt en bevordert de identiteit/ professionele cultuur van de school;

-        Je draagt, in samenwerking met de leerling coördinator, zorg voor de dagelijkse gang van zaken in een onderwijsomgeving, waaronder:

          o   gesprekken met leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) naar aanleiding van de studieresultaten;

          o   gesprekken met leerlingen (en overleg met docenten) na verwijderingen;

          o  mede begeleiden van vakken- en profielkeuze (indien van toepassing);

          o   begeleiden determinatie;

          o   ondersteuning bij projecten;

          o   voeren van overleg met de ondersteuningscoördinator en externe partijen;

          o   bewaken van de algemene studievoortgang, jaarteamvergaderingen;

-        Voorbereiden, voorzitten en verslaggeving doen van/over (team)vergaderingen.

-        Daarnaast heeft de manager onderwijs van vmbo tl ook Sterk Techniek Onderwijs in zijn/haar portefeuille en neemt hij/zij deel aan een OMO-transitieteam in het kader van onderwijsontwikkelingen in Brabant-West.

Als persoon herken je je in de volgende kenmerken en competenties:

-        enthousiast, bevlogen, empathisch, positief-kritisch, betrokken;

-        doorzettingsvermogen en in staat om met weerstand om te gaan;

-        sociaal en verbaal sterk;

-        resultaatgericht;

-        vaardig in het aansturen van professionals;

-        vaardig in het creëren van draagvlak;

-        vaardig in het ontwikkelen en implementeren van onderwijskundig beleid;

-        “liefde” voor de tl-leerling. Je kent de doelgroep en kiest er bewust voor om met de doelgroep te werken;

-        Leidinggevende ervaring in het voortgezet onderwijs (met voorkeur in het vmbo).

Daarnaast ben je écht geïnteresseerd in de leerlingen en medewerkers. Je kunt écht contact maken. Je realiseert je dat je inspirator en coach bent. Je haalt plezier uit het samenwerken met collega’s om de school als geheel elke dag een beetje mooier te maken.

Wat kun je van ons verwachten?

Roncalli biedt een fijne, dynamische werkomgeving, waar ruimte is voor ontwikkeling en professionalisering. Je komt terecht in en geeft leiding aan een enthousiaste groep collega’s.

Het betreft een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Voortgezet onderwijs (cao VO) en cao Ons Middelbaar Onderwijs.

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 12 maanden en bij goed functioneren kan een vaste aanstelling worden aangeboden.  Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.334, - en € 6.665, - bruto per maand (schaal 12). Beoogde startdatum is in overleg, maar zo spoedig mogelijk na 1 oktober 2024.

OMO heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een professionaliseringsbudget van 600,- euro per jaar. Daarbij heeft OMO een eigen loopbaancentrum waar je terecht kunt voor coaching, trainingen en loopbaanadvies. Tot slot is OMO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.

Verder biedt de cao nog verschillende aantrekkelijke regelingen.

Een aanstelling van 1,0 fte is bespreekbaar, in combinatie met aanvullende portefeuilles.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Caroline van Kempen (hr) via telefoonnummer 0164-241050 of c.vankempen@roncalli-boz.nl.

Weet je al zeker dat je wilt solliciteren? Solliciteer dan via www.omo.nl. Daar kun je je motivatiebrief en CV t.a.v. Tom Heijnen - rector uploaden.

De vacature sluit op 11 augustus 2024 en de eerste en tweede gesprekken zullen worden ingepland in de week van 19-23 augustus.

Op de scholen van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) verzorgen wij goed onderwijs aan ruim 60.000 leerlingen voornamelijk in Noord-Brabant. Binnen onze scholen, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium, ontwikkelen leerlingen zich en ontdekken zij hun talenten. Onze betrokken medewerkers zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor onze leerlingen. Zo krijgen zij het beste onderwijs dat zij verdienen. Werken bij OMO is werken in een dynamische omgeving; een omgeving die kansen biedt op persoonlijke ontwikkeling en ruimte geeft aan nieuwe, frisse ideeën.

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden