Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Mentor

Solliciteren Je kan nog reageren tot 01-07-2024
Omschrijving vacature

Mentor - 0,6 FTE - Regulier tijdelijk

Vakgebied: Docent overige vakken
Locatie: De Nieuwste School - Tilburg
Omvang: 0,6 FTE
Dienstverband: Regulier tijdelijk
Startdatum: 01-08-2024

We zoeken een mentor (docent vaardigheden en ontwikkeling). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 0,6 fte als instructeur vanaf start schooljaar 2024/2025.

De maatschappij van vandaag en morgen heeft burgers nodig die eigenaarschap, zelfregie en zelfsturing hebben ontwikkeld en beheersen. Mensen die onderzoek kunnen doen, oog hebben voor de ander, zicht hebben op eigen kwaliteiten en valkuilen en zichzelf aan de hand van goed ontwikkelde executieve functies aan kunnen sturen. School is de plek om ze daartoe op te leiden.

Wil jij in een unieke functie in het Nederlandse voortgezet onderwijs een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van leerlingen? Lees dan snel verder.

Wat ga jij doen?

Binnen het leergebied mentoraat werk jij samen met andere mentoren aan het ontwerpen en verzorgen van onderwijs voor onze leerlingen. In het algemeen profiel (onderbouw: klas 1 t/m 3) volgen onze leerlingen onderwijs in onderzoeksleergebieden, gereedschapslessen en mentorlessen. Binnen deze mentorlessen verzorg jij onderwijs dat zich richt op de ontwikkeling van de executieve vaardigheden, onderzoeksvaardigheden en de persoonlijk ontwikkeling binnen de context van een groep. Het stimuleren van een positief leerklimaat is daarbij een logische vereiste.

Als mentor ben je ook onderdeel van een onderwijsteam. De Nieuwste School is georganiseerd naar het model van een teamgecentreerde arbeidsorganisatie (TAO). In een TAO dragen onderwijsteams collectief verantwoordelijkheid voor de totale ontwikkeling van de leerling. Een onderwijsteam bestaat daarbij uit een vaste groep experts en mentoren die 2 á 3 jaar lang onderwijs geeft aan een groep leerlingen.

Als mentor heb je daarmee de volgende taken en verantwoordelijkheden:

  • Je bent onderdeel van een onderwijsteam dat een collectieve verantwoordelijkheid draagt voor de ontwikkeling van de leerlingen die aan dat team zijn toegewezen.

  • Je draagt samen met je collega-mentoren bij aan de ontwikkeling van mentoraatsleerlijnen.

  • Je werkt formatief en biedt maatwerk aan de leerlingen.

  • Je richt je op het leer- en ontwikkelingsproces van de leerling en begeleidt de leerling in het maken van bewuste keuzes.

  • Je creëert een veilige leeromgeving.

Wie zijn wij?

De Nieuwste School is een kleinschalige school voor mavo, havo en vwo met een eigen visie op onderwijs. Onderwijs is op De Nieuwste School vooral een persoonlijk ontwikkelingsproces: verwondering leidt tot kennis die verder gaat dan de voorgeschreven examenstof. Leerlingen ontwikkelen zich veelzijdig. Kennen, kunnen, willen, worden en zijn – daar draait het allemaal om. Deze werkwijze vind je in ons manifest (zie website). In het schoolplan (zie website) worden de ambitiethema’s en ontwikkeldoelen voor de komende jaren beschreven. De ontwikkeling van formatief handelen en het leveren van meer en beter maatwerk staan hierbij centraal.

Wij bieden:

  • een jong en dynamisch team;

  • goede scholings- en ontwikkelmogelijkheden;

  • een school die voortdurend in beweging is;

  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden (CAO omo).

Kun jij je vinden in de visie van de school, voel je je verbonden met het onderwijsconcept van DNS en wil je een actieve bijdrage leveren aan de schoolontwikkeling? Ben jij leerlinggericht en voortdurend op zoek naar hoe je met je collega’s het onderwijs nog beter kunt maken? Zie jij de meerwaarde van het gericht aanleren van vaardigheden en wil je je graag verder ontwikkelen als professional?

Heb je relevante ervaring/vaardigheden in het werken met (groepen) jongeren? Heb je kennis over en inzicht in de pedagogiek, groepsdynamiek, ontwikkelings- en leerpsychologie van kinderen in de leeftijd van 12-18 jaar? Heb je een HBO-opleiding in onderwijs, pedagogiek, psychologie of hulpverlening? Ben je bereid je te scholen naar een bevoegdheid als docent V&O?

Dan zoeken we jou!

Wij hopen dat je solliciteert!

Voor meer informatie kun je terecht bij Bas Leijen via de mail: basleijen@denieuwsteschool.nl of telefonisch via het algemene telefoonnummer van de school: 013-5812066.

Alleen sollicitaties via www.omo.nl worden in behandeling genomen. Als een geschikte kandidaat is gevonden wordt deze vacature gesloten.

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden