Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Remedial Teacher

Solliciteren Je kan nog reageren tot 14-08-2024
Omschrijving vacature

Remedial Teacher - 0,4 FTE - Regulier tijdelijk

Vakgebied: Ondersteunende functies
Locatie: OMO Scholengroep Helmond Carolus Borromeus College - Helmond
Omvang: 0,4 FTE
Dienstverband: Regulier tijdelijk
Startdatum: 01-08-2024

Profiel van de school
Het Carolus Borromeus College is een school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium en telt 1500 leerlingen. De les is de basis op het Carolus: we organiseren het onderwijs rondom vakken. De slogan van het Carolus Borromeus College luidt 'Het Carolus maakt je wereld groter!'. Elke dag investeert een leerling in zichzelf en groeit zijn wereld spreekwoordelijk. Daarnaast sluit deze slogan aan bij onze speerpunten internationalisering, versterkt talenonderwijs, ondernemerschap en XL-leren.

Wat ga je doen?
Als Remedial Teacher ondersteun je samen met het ondersteuningsteam de docenten bij de begeleiding van leerlingen. Het ondersteuningsteam zorgt voor (groeps)begeleiding  voor taal/lezen, spelling, rekenen en studievaardigheden. Je houdt nauw contact met de leercoaches, ouders/verzorgers en indien nodig ook met externe partners (bijv. rond de begeleiding van onze leerlingen). 

Functie-eisen 
Binnen de OMO Scholengroep Helmond draagt iedere medewerker vanuit de kernwaarden bij aan het (pedagogische) klimaat binnen de school en daarmee aan de positieve ontwikkeling van onze leerlingen én collega’s. Daarnaast vragen wij het volgende:
•    een collega met aantoonbare ervaring (en bij voorkeur opgeleid) als RT’er;
•    een gedreven collega die enthousiasme voor zijn vak uitdraagt, gericht op samenwerking in het ondersteuningsteam (teamspeler); 
•    een collega die helder en vlot kan communiceren (zowel in woord als geschrift);
•    een collega die affiniteit met de doelgroep heeft (hart voor de leerlingen);
•    een collega die makkelijk aansluiting kan vinden bij de doelgroep;
•    ondersteuning kunnen bieden op het vlak van leren leren, begrijpend lezen, dyscalculie en plannen en organiseren.  

Wat bieden wij? 
•    Een uitdagende werkomgeving in een fijn team en in een collegiale sfeer;
•    creatieve ruimte om ontwikkelingen te initiëren;
•    benoeming in de functie zorgconsulent salarisschaal 9, salariëring volgens de cao VO - deel 1.

Interesse?
Solliciteren is uitsluitend mogelijk via het OMO sollicitatieportaal. Om te solliciteren klik je op de knop ‘Solliciteren’ en volg je de instructies op de pagina. Je kunt reageren tot en met 13 augustus 2024. Indien er geschikte kandidaten reageren wordt de vacature vroegtijdig gesloten.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Ruud van de Westerlo (directeur). Hij is te bereiken per e-mail op r.vandewesterlo@omosghelmond.nl of op telefoonnummer 0492 – 79 20 00. In de periode van 10 juli t/m 13 augustus is het zomervakantie en zijn wij niet bereikbaar en wordt de mail niet gelezen. 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer over het Carolus Borromeus College
Het Carolus Borromeus College wil onderwijs geven van hoge kwaliteit, zodat de leerlingen optimaal zijn voorbereid op vervolgstudies en een plaats in de samenleving kunnen vinden die bij hun capaciteiten en hun persoonlijkheid past.

Zoals gezegd, de slogan van het Carolus Borromeus College luidt 'Het Carolus maakt je wereld groter!'. Dat komt tot uiting via het speerpunt internationalisering en wereldburgerschap. Typisch daarbij zijn ons uitgebreide excursieprogramma, het vak global issues in de onderbouw van de school en de buitenlandervaringen in de bovenbouw. En het ondernemerschap: we willen dat leerlingen eigenaarschap hebben over hun eigen leerproces en hen uitdagen in de bovenbouwmodules als het International Business College, Life Science. Naast internationalisering en ondernemerschap zijn andere speerpunten de Xs-klas (hoogbegaafde leerlingen), het XL-leren (talentontwikkeling in de breedste zin van het woord), kunst en cultuur (design, muziek, handvaardigheid en 3D-design) en het versterkt talenonderwijs.

Op het Carolus Borromeus College vinden we opbrengstgericht werken belangrijk. We hebben oog voor de individuele leerling. Op onze school heerst een prettige sfeer, is er een gezond leer-en werkklimaat en de relatie tussen medewerkers, leerlingen en ouders is goed. De school kenmerkt zich door een duidelijke structuur van begeleiding door mentoren en coaches en ondersteuning van een sterk zorgteam. Daarnaast kan elke leerling deelnemen aan plustijd of gebruik maken van studiewerktijd (SWT). Deze lesuren zijn respectievelijk gericht op ondersteuning en verdieping van de lesstof, dan wel het zelfstandig werken aan een vak.

In de afgelopen jaren heeft de school een behoorlijke onderwijskundige ontwikkeling doorgemaakt. De ondernemende mavo, het leren op de havo en de Carolus Academie op het gymnasium zijn voorbeelden van deze ontwikkelingen op de verschillende afdelingen. Door middel van deze onderwijskundige ontwikkelingen proberen we het eigenaarschap bij onze leerlingen te vergroten, zijn we bezig met 21e-eeuwse vaardigheden en maken we ruimte voor onderwijs op maat.

Het Carolus Borromeus College vormt samen met het Dr. Knippenbergcollege, de Praktijkschool Helmond en het Vakcollege Helmond de OMO Scholengroep Helmond. Deze scholengroep valt onder het bestuur van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden