Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Teamleider bovenbouw HAVO 1,0 fte

Solliciteren Je kan nog reageren tot 01-12-2023
Omschrijving vacature

Teamleider bovenbouw HAVO 1,0 fte - 1,0 FTE - Eerste aanstelling

Vakgebied: Leidinggevende functies
Locatie: Parmant Scholen Sint-Joriscollege - Eindhoven
Omvang: 1,0 FTE
Dienstverband: Eerste aanstelling
Startdatum: Zo snel mogelijk

Ben jij de gedreven en enthousiaste leidinggevende en vind je het een uitdaging om de ontwikkeling van het profiel HAVO verder te professionaliseren en daarmee te bouwen aan de schoolontwikkeling van het Sint-Joriscollege en clusterontwikkeling binnen het onderwijscluster Sint-Joriscollege en Helder HAVO/VWO? Dan komen wij graag met jou in contact.

Wij zijn op zoek naar een Teamleider bovenbouw HAVO voor 1,0 fte

Vier redenen waarom deze vacature iets voor jou is
1. Je hebt je de afgelopen jaren persoonlijk ontwikkeld en je weet als leidinggevende vorm te geven aan onderwijsvernieuwing en vindt het leuk om aan de slag te gaan met de transitievraagstukken die spelen op onze school;
2. Je hebt affiniteit met de leerlingen van de bovenbouw HAVO en je kunt je verplaatsen in deze doelgroep;
3. Je ziet het als een uitdaging om de HAVO verder vorm te geven binnen het cluster Sint-Joriscollege en Helder HAVO/VWO, dit in samenhang met activiteiten en ontwikkelingen binnen de school;
4. Je kunt goed omgaan met veranderingen en daarop anticiperen. Het Sint-Joriscollege is altijd in beweging en je voelt je prettig in een omgeving zoals deze.

Wat ga je doen?
Als teamleider maak je deel uit van de schoolleiding van het Sint-Joriscollege en Helder HAVO/VWO. De schoolleiding komt wekelijks bij elkaar voor het bepalen van beleid en het nemen van besluiten over school- of cluster-brede onderwerpen.

Als teamleider geef je daarnaast leiding aan het team bovenbouw HAVO in een professionele cultuur en een lerende organisatie. Het team bovenbouw HAVO bestaat uit een team van medewerkers, dat gezamenlijk het onderwijs organiseert en uitvoert, de leerlingen begeleidt en werkt aan de kwaliteit en de ontwikkeling van het onderwijs. De ontwikkeling richt zich op de profilering van de HAVO. De teamleider geeft leiding aan het team, aan genoemde processen en wordt daarbij met name ondersteund door een leerling-coördinator en een decaan.

Onze wens is dat iedereen binnen Parmant Scholen zich verantwoordelijk voelt voor de doelstellingen uit het schoolplan en daar naar handelt en daaraan bijdraagt.
Je inspireert, geeft richting, ruimte en ruggensteun en zorgt voor de randvoorwaarden die teamleden nodig hebben om de regie te nemen over hun werk, bijdrage en inzetbaarheid. Je stimuleert en begeleidt de medewerkers van jouw team om hun professionele ruimte op de juiste wijze invullen.
Naast je leidinggevende taken ben je verantwoordelijk voor de organisatie van het onderwijs, de leerlingbegeleiding, de ontwikkeling en de kwaliteitszorg van jouw afdeling. Tevens ben je portefeuillehouder van een aantal team-overstijgende thema’s binnen de school en het cluster. Eén van de opdrachten is het samen met de andere leden van de schoolleiding verder vormgeven van de samenwerking tussen de scholen in het cluster en het begeleiden van het proces om als twee zelfstandige scholen in de nieuwbouw onder één dak te komen, waarbij o.a. collegiale samenwerking vanzelfsprekend is en er voor alle leerlingen een veilig leerklimaat is.

Wat vragen wij van jou?
We vragen van jou dat je intrinsiek gemotiveerd bent om bij te dragen aan schoolontwikkeling en hierin resultaatgericht te werk gaat. Daarbij kun je goed en snel schakelen tussen verschillende leidinggevende rollen (manager, leider, coach). Daarnaast ben je in staat om een voortrekkersrol te vervullen in onderwijsvernieuwing en de huidige transitievraagstukken.
Je bent ontwikkelingsgericht, toont persoonlijk leiderschap en wilt ook bijdragen aan persoonlijk leiderschap van de medewerkers in je teams.
Als leidinggevende weet je mensen te binden en boeien en ben je in staat om een enthousiast team te bouwen. Je hebt oog voor de kwaliteiten van de individuele medewerkers en coacht het team op het benutten van elkaars kwaliteiten. Daarbij kun je ook de verbinding maken met andere teams, groepen of individuen.

Je bouwt samen met de directeur en collega-teamleiders aan een stabiele en stevige basis van het onderwijs en de begeleiding van onze leerlingen, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen. Gezien de opdracht die er ligt is leidinggevende ervaring binnen het onderwijs een duidelijke pré.

Je bent in staat om vanuit eindverantwoordelijkheid - samen met anderen – projecten tot een goed einde te brengen.

Je hebt ruime kennis van pedagogiek en didactiek en maakt samen met je team(s) het verschil voor de leerling. Natuurlijk vinden we het belangrijk dat je affiniteit hebt met de doelgroep havo en het onderwijs in z’n algemeenheid.

Voor deze functie beschik je over een academisch werk- en denkniveau. Het is een pré als je ervaring hebt in leidinggeven. In ieder geval heb je ervaring in coördinerende, aansturende activiteiten en / of projectmanagement. Je bent goed thuis in de onderwerpen teambuilding, groepsdynamica en het aansturen van veranderprocessen.

Wat bieden wij jou?
• Een dynamische, sterk in ontwikkeling zijnde werkomgeving.
• Goede ondersteuning.
• Voldoende mogelijkheden om jezelf te ontplooien.
• Groeimogelijkheden in kennis en ervaring.
• Een marktconform salaris, met een maximum van € 6.665,- bruto per maand.
• Een tijdelijke aanstelling van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
• Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Spreekt deze vacature je aan?
Als je nog aanvullende vragen hebt kun je contact opnemen met Raymon van den Berg, clusterdirecteur van het Sint-Joriscollege en Helder HAVO/VWO. Hij is bereikbaar via r.vandenberg@parmantscholen.nl of telefoonnummer 06 – 411 93 520.

Wil je solliciteren naar deze functie? Doe dat dan via www.vacatures.omo.nl en kies voor ‘leidinggevende functies’. Wij zien je sollicitatie graag uiterlijk 1 december 2023 tegemoet.

Over de procedure
De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 6, 7 of 8 december. Een tweede ronde zal in week 50 plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Over het Sint-Joriscollege:
Ontdek jezelf en de wereld op ‘t Joris
Wij zijn een school voor mavo, havo en vwo (met wetenschapsoriëntatie) en de mogelijkheid voor een sportklas of kunstklas. Wij zijn de enige gecertificeerde Cultuurprofielschool in de regio Eindhoven. Leerlingen met een Topsport- of Regiostatus volgen onderwijs in het Sint-Joris Topsportcollege (SJTC) en de Sint-Joris Topsport Academy (SJTA). Wij hebben ook een samenwerkingsverband met CTO Zuid.
Het is onze ambitie om onze leerlingen te ondersteunen hun ambities waar te maken. Hun talenten en interesses in de volle breedte te laten ontdekken, op hun eigen niveau. Met veel plezier begeleiden we ze en bieden hen datgene wat ze nodig hebben om dat te realiseren. We zorgen dat leerlingen kansen zien, krijgen en waarmaken, zodat ze met de best mogelijke basis bij het verlaten van onze school zelfbewust zijn en zijn toegerust voor het nemen van vervolgstappen die bij hen passen. En ze hun ontwikkelde kennis en vaardigheden effectief in kunnen voor een zinvolle plek in de maatschappij, zinvol voor henzelf en voor anderen.
Wij zijn een relatief grote school maar we hebben het onderwijs kleinschalig georganiseerd. De school kenmerkt zich door een open en persoonlijk karakter, waarbij iedere leerling zich gekend en herkend voelt. Het Sint-Joriscollege biedt onderwijs aan ongeveer 1400 leerlingen.
Leer onze school kennen op onze website: www.sintjoriscollege.nl. Hier lees je ook meer over onze missie, visie en kernwaarden. Het Sint-Joriscollege maakt deel uit van Parmant Scholen.

Over Parmant Scholen
Jij maakt morgen mooi!
Dát is wat bij Parmant Scholen centraal staat. In onze visie, ons onderwijs en onze cultuur. Het is bovendien onze belofte aan onze leerlingen, docenten en medewerkers. Parmant Scholen is een organisatie met zes samenwerkende scholen, van praktijkonderwijs tot en met vwo. Onze scholen onderscheiden zich elk in hun eigenheid en doelgroep, maar delen een sterk besef van onze gezamenlijke cultuur en koers. Met professionele en zeer betrokken docenten, die samen zorgen voor passend, kleurrijk en actueel onderwijs in een veilig, inclusief en kansrijk klimaat voor elke leerling. Die leerlingen zichzelf laten zijn en stimuleren op hun eigen niveau. Hen inspireren tot keuzes waarmee onze leerlingen een positieve bijdrage aan de maatschappij gaan leveren, van nu en de toekomst. Waarmee ze hun dromen waar kunnen maken en zullen ervaren dat ze ertoe doen. Waarmee ze uitgroeien tot een ‘goed mens’.

Kijk op www.parmantscholen.nl als je meer wil weten over wie we zijn en waar we voor staan.

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden