Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Adviseur Informatiebeveiliging

Solliciteren Je kan nog reageren tot 02-09-2024
Omschrijving vacature

Adviseur Informatiebeveiliging - 0,8 - 1,0 FTE - Eerste aanstelling, uitzicht op vast

Vakgebied: Ondersteunende functies
Locatie: Bureau Ons Middelbaar Onderwijs - Tilburg
Omvang: 0,8 - 1,0 FTE
Dienstverband: Eerste aanstelling, uitzicht op vast
Startdatum: Zo snel mogelijk

Heb jij affiniteit met informatiebeveiliging waarbij de focus ligt op mens en organisatie? Vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de weerbaarheid tegen cyberaanvallen en het ontwikkelen van maatregelen om het effect van onverhoopte hacks te minimaliseren? Wil jij graag werken binnen een levendige omgeving die zich inzet voor goed onderwijs en die je veel kansen biedt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? Lees dan snel verder!

Binnen team ICT  zijn wij op zoek naar een:

Adviseur informatiebeveiliging (0,8-1,0 FTE)

Wat ga je doen?
Als Security Adviseur werk je nauw samen met de teamleider ICT, de security officer, de IB functionarissen (op de scholen) en alle andere medewerkers die zijn betrokken bij ICT en privacy gerelateerde zaken.

Je draagt bij aan de verdere uitvoering van het security beleid en het maken van de vertaalslag naar concrete acties, maatregelen, producten en diensten. Je ontwikkelt nieuwe initiatieven en procedures ter verbetering van de informatiebeveiliging. Daarnaast implementeer je activiteiten, maatregelen en projecten op het gebied van informatiebeveiliging waarbij je adviserend en ondersteunend optreed richting de scholen.

Je bent betrokken bij de risico-inventarisatie en analyse van kwetsbaarheden maar ook bij het ontwerpen en uitvoeren van noodzakelijke beheersmaatregelen op de gebieden mens en organisatie en (in mindere mate) techniek ter verkleining van deze risico’s. Ook begeleid je scholen bij het uitvoeren van (self) assessments en toetst het volwassenheidsniveau.

Andere werkzaamheden die je gaat doen zijn:

  • Werken aan het kweken van awareness m.b.t. informatiebeveiliging binnen OMO;

  • Het voorbereiden en uitvoeren van controlerende activiteiten waarbij je enerzijds adviserend optreed en anderzijds toeziet op naleving van het voor OMO minimale beveiligingsniveau;

  • Implementatie, beheren en verbeteren van applicaties ter ondersteuning van informatiebeveiligingsprocessen (bijv. GRC-tooling, E-learning en Phisingtooling) waarbij je samenwerkt met leveranciers en instructies en trainingen over de applicaties geeft aan de gebruikers.

Wie ben jij?
Je past in deze rol wanneer jij je met enthousiasme inzet voor informatiebeveiliging. Je hebt een goed analytisch vermogen, werkt gestructureerd bent resultaat- en kwaliteitsgericht. Daarbij stel je je flexibel op, werkt zelfstandig maar zoekt ook de samenwerking op wanneer nodig. Je weet op creatieve wijze mogelijkheden voor een passende aanpak aan te dragen en het verschil te maken, zodat je, net als wij, bijdraagt aan goed onderwijs waarin we samen, op een veilige en vertrouwde manier, kunnen groeien.

Daarnaast breng je het volgende mee:

  • Een relevante opleiding met aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;

  • De nodige kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en ICT en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen;

  • Kennis van relevante wet- en regelgeving en de geldende normen op het gebied van informatiebeveiliging (zoals ISO027001) en de vaardigheid om die op een prettige manier te vertalen naar de praktijk, toe te passen en over te brengen op gesprekspartners;

  • Kennis van het IB normenkader voor het funderend onderwijs is een pre; Kennis van en ervaring met de inrichting van een InformatieSecurityManagementSysteem (ISMS) en je bent in het bezit (of bereid tot het behalen) van securitycertificeringen waaronder CISSP- of CISM of certificeringen gelijkwaardig daaraan;

  • Uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).

Wat bieden we je?
Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving waar veel ruimte is voor jouw ideeën en initiatieven. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie deze aansluitend om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.

  • Inschaling in schaal 10 CAO VO, afhankelijk van je kennis en ervaring (€3.031,- tot €5.030, - o.b.v. fulltime);

  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onder andere een extra eindeschooljaarsuitkering naast de eindejaarsuitkering (8,33%), flexibel werken en de mogelijkheid tot het opbouwen van extra vakantieverlof;

Het is een veelzijdige baan met gezellige collega’s in een werkomgeving waarbij vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid belangrijk zijn. Er heerst een warme bedrijfscultuur waarin je je snel thuis voelt. We bieden volop ruimte voor persoonlijke groei. Daarnaast bevinden we ons op een fijne locatie naast het centraal station Tilburg met eigen parkeerplaatsen en hebben we dagelijks gratis vers fruit ter beschikking.

Wie zijn we?
Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) is een vereniging van ruim 60 middelbare scholen in voornamelijk Noord-Brabant. De medewerkers van het OMO-bureau in Tilburg ondersteunen deze scholen en de Raad van Bestuur. Enthousiaste experts op het gebied van onderwijs, juridische zaken, huisvesting, HR en financiën ontzorgen, adviseren en faciliteren de scholen. Zij zetten zich dagelijks met hart en ziel in en dragen bij aan de toekomst van onze leerlingen. Werken bij OMO is werken in een dynamische omgeving; een omgeving die kansen biedt op persoonlijke ontwikkeling en ruimte geeft aan nieuwe, frisse ideeën.

Meer informatie?
Herken jij jezelf in dit profiel en wil je meer informatie over werken bij Ons Middelbaar Onderwijs? Via deze link lees je meer over werken op het OMO-bureau www.omo.nl/werken-en-leren-bij, kijk ook eens naar onze bureaufilm!

Mocht je aanvullende vragen hebben over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Bas Buitendijk (teamleider ICT), 013-595 55 00 of via e-mail: bl.buitendijk@omo.nl.

Voor vragen over het sollicitatieproces of de arbeidsvoorwaarden neem je contact op met de HR adviseur Mariëlle van Gerven, 013-595 55 90 of via pz@omo.nl.

Solliciteren?
Ben je geïnteresseerd? Via de ”solliciteren” knop op deze pagina ontvangen we graag je cv en  motivatiebrief. Indien van toepassing krijgen interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten. Solliciteren kan tot en met 16 juni 2024.

De briefselectie vindt plaats in week 25 en de kennismakingsgesprekken voeren we op 26 juni 2024.

We kijken uit naar je sollicitatie!

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden