Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Beleidsadviseur huisvesting

Solliciteren Je kan nog reageren tot 02-07-2024
Omschrijving vacature

Beleidsadviseur huisvesting - 1,0 FTE - Eerste aanstelling, uitzicht op vast

Vakgebied: Ondersteunende functies
Locatie: Bureau Ons Middelbaar Onderwijs - Tilburg
Omvang: 1,0 FTE
Dienstverband: Eerste aanstelling, uitzicht op vast
Startdatum: Zo snel mogelijk

Ben jij een gespreksvaardige verbinder? Ben je toe aan interessante huisvestingsopgaven met veel verantwoordelijkheid? Wil je graag werken binnen een levendige omgeving die zich inzet voor goed onderwijs en die je veel kansen biedt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? Ben jij de collega die minimaal 1 keer per week hard lacht? Lees dan snel verder!

Binnen team huisvesting zijn wij op zoek naar een:

Beleidsadviseur huisvesting (1 fte)

Wat ga je doen?

In de rol van beleidsadviseur huisvesting lever je een belangrijke bijdrage aan de huisvesting van onze scholen en de ontwikkeling en implementatie van beleid op het gebied van onderwijshuisvesting. Je bent als beleidsadviseur kritisch analytisch op zoek naar de juiste oplossing bij iedere huisvestingssituatie.

In het voortraject van een aantal huisvestingsprojecten, zowel nieuwbouw als renovatie, ben je betrokken om in overleg met de school en de gemeente tot kaderstelling te komen: wat wordt waar gebouwd en wie betaalt wat. Dit doe je vanuit een ondersteunende/ adviserende rol richting de Raad van Bestuur. Haalbaarheidsonderzoeken, programma’s van eisen, business cases zijn zaken die in deze fase onder jouw hoede worden uitgevoerd.

Daarnaast ben je betrokken bij de totstandkoming van Integrale Huisvestingsplannen en ondersteun je scholen bij diverse huisvestingsvraagstukken, zoals het samengaan met andere partners, gebiedsontwikkelingen, oprichten van nieuwe onderwijsstromen in relatie tot huisvesting, contracten, vergunningen en subsidietrajecten.

Voorbeelden van onderwerpen waar een beleidsadviseur huisvesting binnen OMO zich ook mee bezig houdt zijn het activiteitenbesluit, meerjarige onderhoudsplannen, duurzaamheid, bekostiging, beheer en onderhoud.

Wie ben jij?
Je past in deze rol wanneer jij je met passie inzet voor onderwijshuisvesting. Je hebt een positieve instelling en vindt het leuk om samen te werken in een enthousiast team. Van nature spar jij met je collega’s over de vraagstukken die je duurzaam en kwalitatief op topniveau wilt organiseren. Je bent een verbinder en kunt goed schakelen tussen tegengestelde belangen. Jouw sterk ontwikkeld analytisch vermogen zorgt ervoor dat je inzage hebt in de juiste aanpak. Daarnaast ben je ondernemend en oplossingsgericht. Op deze manier weet jij op creatieve wijze mogelijkheden aan te dragen en het verschil te maken zodat je, net als wij, bijdraagt aan een maatschappelijk resultaat.

We verwachten daarnaast dat

  • Je een relevante opleiding met minimaal HBO werk- en denkniveau hebt;
  • Je beschikt over de nodige kennis en hebt interesse in relevante onderwerpen als doorcentralisatie, duurzaamheid, meerjarige onderhoudsplannen en diverse soorten bouwcontracten/ bouworganisatievormen;
  • Je ziet de voorbereiding van nieuwbouw, uitbreiding en aanpassing van scholen (van 1e initiatief tot en met de kaderstelling) als een leuke uitdaging;
  • Je bent een stevige gesprekspartner voor de raad van bestuur, schoolleiding, gemeente en externe partijen;
  • Je beschikt over bestuurlijke sensitiviteit zodat je binnen de complexe omgeving van scholen, raad van bestuur en extern betrokkenen om kunt gaan met tegengestelde belangen.
  • Je creatieve en vernieuwende ideeën over de kwaliteit kunt vertalen naar heldere beleidsnotities
  • Je zin hebt in een nieuwe baan!

Wat bieden we je?
Onze tegenprestaties voor jouw inzet zijn:

Een uitdagende functie waar veel ruimte is voor jouw ideeën en initiatieven. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie deze aansluitend om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.

  • Inschaling volgens CAO VO, afhankelijk van je kennis en ervaring in schaal 10 of 11 (€3.031,- tot €5.862, - o.b.v. fulltime).
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onder andere een eindeschooljaarsuitkering, eindejaarsuitkering (8,33%), je hebt de mogelijkheid om hybride te werken. Bovenal krijg je veel tijd voor jezelf; we hebben een ruime hoeveelheid verlofdagen waarbij de mogelijkheid tot het opbouwen van extra vakantieverlof zodat je zo goed als alle schoolvakantie vrij kunt zijn.
  • Een veelzijdige baan met gezellige collega’s in een werkomgeving waarbij vertrouwen, vrijheid, plezier en verantwoordelijkheid belangrijk zijn.

OMO is een mensgerichte organisatie met een warme bedrijfscultuur waarin je je snel thuis voelt.  
We bieden volop ruimte voor persoonlijke groei. 
Daarnaast bevinden we ons op een fijne locatie naast het centraal station Tilburg met eigen parkeerplaatsen en gratis fruit ter beschikking.

Wie zijn we?

Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) is een vereniging van ruim 60 middelbare scholen in voornamelijk Noord-Brabant. De medewerkers van het OMO-bureau in Tilburg ondersteunen deze scholen en de Raad van Bestuur. Enthousiaste experts op het gebied van onderwijs, juridische zaken, huisvesting, HR en financiën ontzorgen, adviseren en faciliteren de scholen. Zij zetten zich dagelijks met hart en ziel in en dragen bij aan de toekomst van onze leerlingen. Werken bij OMO is werken in een dynamische omgeving; een omgeving die kansen biedt op persoonlijke ontwikkeling en een omgeving waar nieuwe, frisse ideeën gewaardeerd worden.

Team huisvesting
Het team huisvesting bestaat uit 6 personen werkzaam in de functie van beleidsadviseur, projectmanager en ondersteuner. Het team is open, betrokken en transparant. Het team draagt samen zorg voor de huisvesting van 35 scholen die onder OMO vallen.

Meer informatie?
Herken jij jezelf in dit profiel en wil je meer informatie over werken bij Ons Middelbaar Onderwijs? Via deze link lees je meer over werken op het OMO-bureau www.omo.nl/werken-en-leren-bij, kijk ook eens naar onze bureaufilm!

Heb je aanvullende vragen en wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Hans Bloemen, 013-595 55 00, h.bloemen@omo.nl  of via 013-595 5535.

Voor vragen over het sollicitatieproces of de arbeidsvoorwaarden neem je contact op met de HR adviseur: Mariëlle van Gerven, pz@omo.nl of via 013-595 5590.

Solliciteren?

Wordt je blij van alles wat je hierboven hebt gelezen? Klik dan op de ”solliciteren” knop op deze pagina. We ontvangen we graag je cv en brief met motivatie. Indien van toepassing krijgen interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten. De vacature blijft open tot er een geschikte kandidaat is geselecteerd.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

We kijken uit naar je sollicitatie!

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden