Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Businesscontroller

Solliciteren Je kan nog reageren tot 02-09-2024
Omschrijving vacature

Businesscontroller - 0,8-1,0 FTE - Eerste aanstelling, uitzicht op vast

Vakgebied: Ondersteunende functies
Locatie: Bureau Ons Middelbaar Onderwijs - Tilburg
Omvang: 0,8-1,0 FTE
Dienstverband: Eerste aanstelling, uitzicht op vast
Startdatum: Zo snel mogelijk

Hoe richt je een planning- en controlcyclus in die past bij een grote onderwijsorganisatie met uiteenlopende scholen en scholengroepen? Hoe adviseer je het bestuur en faciliteer je de schoolleiding?

Werken bij de grootste organisatie in het Voortgezet Onderwijs van Nederland biedt niet alleen een uitdagende functie, maar ook de kans om te werken binnen een organisatie die een grote maatschappelijke impact heeft. De vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) bestaat uit ruim 30 scholen of scholengroepen in Noord-Brabant en biedt onderwijs aan circa 60.000 leerlingen.
Het OMO-bureau ondersteunt de scholen op diverse beleidsterreinen, waaronder de financiën. Het team financiën telt ongeveer 25 medewerkers en bestaat uit de subteams:
•    Inkoop
•    Financiële Administratie
•    Beleid en Advies

Businesscontroller (32-40 uur p/w)

Voor het subteam Beleid en Advies zijn we op zoek naar een businesscontroller financiën: Als businesscontroller lever je een belangrijke bijdrage aan het strategisch plan van OMO door doelstellingen kwantificeerbaar en meetbaar te formuleren. Samen met het team van businesscontrollers ben je verantwoordelijk voor de control op de (financiële) bedrijfsvoering. Taken die hierbij horen zijn onder andere het organiseren van kennis- en netwerkmeetings voor scholen, het adviseren van scholen binnen de gehele P&C-cyclus, het leveren van bijdrages aan beleidsnota’s en werkinstructies en het adviseren over de begroting en meerjarenraming, de periodieke (stuur)rapportages voor het management, de Raad van Bestuur, Raad van Toezicht en andere gremia. Het doel is om een bijdrage te leveren aan het realiseren van de organisatieprestaties op (middel)lange termijn.

Wat ga je doen?
Je kunt tijdig, accuraat en volledig betrouwbare voortgangsinformatie verstrekken. Bovendien geef je het management inzicht in zowel de financiële als operationele prestaties van diverse scholen.
Je toont hierbij initiatief en houdt de ontwikkelingen binnen het onderwijs nauwlettend in de gaten. Door resultaten te analyseren en presenteren, trendanalyses te faciliteren en aan het
beheersen van bedrijfsrisico's, draag je bij aan het verwezenlijken van de ambities van OMO.

Voorbeelden van taken waar je nog meer mee bezig gaat zijn;
•    Adviseren van zowel management als medewerkers vanuit een integraal perspectief;
•    Leveren van een bijdrage aan de totstandkoming van de verschillende p&c-producten;
•    Uitvoeren van risicoanalyses en benchmarking, zowel intern als extern;
•    Ontwikkelen en onderhouden van relaties, en het initiëren en bevorderen van samenwerking met zowel interne als externe belanghebbenden;
•    Deelnemen in projecten;
•    Initiëren en uitvoeren van controle op projecten, financiën, bedrijfsvoering en diverse businesscases;

Als businesscontroller financiën ben je in staat tactische vraagstukken te vertalen naar begrijpelijke vragen en antwoorden. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden en hebt een goed politiek en organisatiesensitief inzicht. Met een hoge mate van zelfstandigheid, nauwkeurigheid, resultaatgerichtheid en sterk analytisch vermogen voer je jouw taken effectief uit. Je bent proactief en toont je een flexibele instelling. Je hebt het vermogen om uitdagingen op praktische wijze te benaderen en durft (gefundeerde) beslissingen te nemen.

Wat verwachten we van jou?
•    Een afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO-niveau (bijv. bedrijfseconomie);
•    Ee professional die verder kijkt dan financiën en die in staat is om de materie (modelmatig en theoretisch) te doorgronden;
•    Een sterk ontwikkeld analytisch/conceptueel vermogen om totale processen te overzien en de vinger op de zere plek te leggen;

Wat bieden we je?
Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving waar veel ruimte is voor jouw ideeën en initiatieven. Je krijgt arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie deze aansluitend om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.

•    Inschaling in schaal 10 CAO VO afhankelijk van je kennis en ervaring (€3.031,- tot €5.030, - o.b.v. fulltime);
•    Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onder andere een eindejaarsuitkering (8,33%) en een OMO specifieke eindeschooljaarsuitkering.
     Je hebt de mogelijkheid om hybride te werken. Bovenal krijg je veel tijd voor jezelf, naast de ruime hoeveelheid verlofdagen heb je de mogelijkheid
     om extra te werken en meer verlof op te bouwen;
•    Een veelzijdige baan met gezellige collega’s in een werkomgeving waarbij vertrouwen, vrijheid, plezier en verantwoordelijkheid belangrijk zijn;

OMO is een mensgerichte organisatie met een warme bedrijfscultuur waarin je je snel thuis voelt. 
We bieden volop ruimte voor persoonlijke groei. We bevinden ons op een fijne locatie naast het centraal station Tilburg met eigen parkeerplaatsen. En we hebben dagelijks gratis vers fruit ter beschikking.

Meer informatie?
Herken jij jezelf in dit profiel en wil je meer informatie over werken bij Ons Middelbaar Onderwijs? Via deze link lees je meer over werken op het OMO-bureau www.omo.nl/werken-en-leren-bij. Kijk ook eens naar onze bureaufilm!

Mocht je aanvullende vragen hebben over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Sebastiaan Bouwmeester, manager van het team Financiën via s.bouwmeester@omo.nl.

Voor vragen over het sollicitatieproces of de arbeidsvoorwaarden neem je contact op met de HR-adviseur Mariëlle van Gerven, m.vangerven@omo.nl of via telefoonnummer 013-595 5590.

Solliciteren?
Ben je geïnteresseerd? Via de ”solliciteren” knop op deze pagina ontvangen we graag je cv en motivatiebrief. Indien van toepassing krijgen interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

We kijken uit naar je sollicitatie!

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden