Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Medewerker informatiebeveiliging

Solliciteren Je kan nog reageren tot 02-09-2024
Omschrijving vacature

Medewerker informatiebeveiliging - 0,8 - 1,0 FTE - Eerste aanstelling, uitzicht op vast

Vakgebied: Ondersteunende functies
Locatie: Bureau Ons Middelbaar Onderwijs - Tilburg
Omvang: 0,8 - 1,0 FTE
Dienstverband: Eerste aanstelling, uitzicht op vast
Startdatum: Zo snel mogelijk

Heb jij een passie voor informatiebeveiliging? Word jij blij van het bijdragen aan het leveren van securityoplossingen en het bieden van technische ondersteuning bij het voorkomen en afslaan van onverhoopte cyberaanvallen? Wil je graag werken binnen een levendige omgeving die zich inzet voor goed onderwijs en je veel kansen biedt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? Lees dan snel verder!

Binnen team ICT zijn wij op zoek naar een:

Medewerker informatiebeveiliging (0,8 -1,0 FTE)

Wat ga je doen?
Het betreft een nieuwe functie binnen het ICT team. Je gaat nauw samenwerken met de teamleider ICT, de security officer, adviseurs ICT en de adviseur informatiebeveiliging. Je draagt bij aan de verdere uitvoering van het beleid en maakt de vertaalslag naar concrete acties, de inrichting van processen, maatregelen, producten en diensten. Daarnaast adviseer je op het gebied van informatiebeveiliging en technische ICT-security en helpt dagelijks mee in de operatie. Je ondersteunt de scholen bij het uitvoeren van de implementatie van technische informatiebeveiligingsmaatregelen en informeert medewerkers hierover. En je levert een bijdrage aan projecten op het gebied van informatiebeveiliging.

Wat ga je nog meer doen:

 • Ontwikkelen, implementeren, beheren en testen van technische beveiligingssystemen;

 • Het uitvoeren van kwetsbaarheidsscans, pentest en andere security checks op de ICT omgeving van OMO en die van de scholen;

 • Je vervult een inhoudelijk uitvoerende rol; onder meer in het Opsporen, analyseren en oplossen van veiligheidsincidenten en het Identificeren van dreigingen en risico’s en hierop proactief reageren. Dit doe je onder meer met behulp van Microsoft endpoint Security OpenKat en Microsoft Sentinal. Op basis van je analyse voer je de benodigde interventie uit en adviseer je de organisatie over structurele maatregelen;

 • Je beoordeelt phising-mails en lost (complexe) security incidenten op;

 • Het (mee) toetsen op de naleving van technische beveiligingsrichtlijnen waarbij je ongewenst gedrag signaleert en onderneemt hierop actie;

 • Het afhandelen van verzoeken tot (tijdelijke) aanvullende rechten voor beheerders op de scholen;

 • Je standaardiseert en rolt security baselines uit daarnaast bied je van technische ondersteuning;

Wat verwachten we van jou?
Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, werkt gestructureerd en bent creatief in het vinden van oplossingen. Jouw sociale vaardigheden en dienstverlenende karakter zorgen ervoor dat de scholen en collega’s je snel weten te vinden.

Daarnaast vinden we het fijn als je:

 • Beschikt over HBO werk- en denkniveau;

 • Affiniteit hebt met informatiebeveiliging en hebt relevante en toepasbare kennis op dit gebied;

 • Over kennis van relevante wet- en regelgeving en de geldende normen op het gebied van informatiebeveiliging (zoals ISO027001) beschikt en de vaardigheid om die op een prettige manier te vertalen naar de praktijk, toe te passen en over te brengen op gesprekspartners;

 • Je bent punctueel, hebt goede analyse vaardigheden;

 • Je hebt affiniteit met de technisch operationele kant van cyber security. Kennis en ervaring met van één of meerdere van onderstaande onderdelen is een pré;

 • SIEM oplossingen zoals Microsoft Sentinal;

 • Microsoft Azure beveiliging, MS 365 beveiliging en End-Point Security;

 • Open KatFirewall settings en logging

Wat bieden we je?
Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving waar veel ruimte is voor jouw ideeën en initiatieven. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie deze aansluitend om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.

 • Inschaling in schaal 9 CAO VO, afhankelijk van je kennis en ervaring (€3.031,- tot €4.580, - o.b.v. fulltime);

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onder andere een extra eindeschooljaarsuitkering naast de eindejaarsuitkering (8,33%), flexibel werken en de mogelijkheid tot het opbouwen van extra vakantieverlof

Het is een veelzijdige baan met gezellige collega’s in een werkomgeving waarbij vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid belangrijk zijn. Er heerst een warme bedrijfscultuur waarin je je snel thuis voelt. We bieden volop ruimte voor persoonlijke groei. Daarnaast bevinden we ons op een fijne locatie naast het centraal station Tilburg met eigen parkeerplaatsen en hebben we dagelijks gratis vers fruit ter beschikking.

Wie zijn we?
Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) is een vereniging van ruim 60 middelbare scholen in voornamelijk Noord-Brabant. De medewerkers van het OMO-bureau in Tilburg ondersteunen deze scholen en de Raad van Bestuur. Enthousiaste experts op het gebied van onderwijs, juridische zaken, huisvesting, HR en financiën ontzorgen, adviseren en faciliteren de scholen. Zij zetten zich dagelijks met hart en ziel in en dragen bij aan de toekomst van onze leerlingen. Werken bij OMO is werken in een dynamische omgeving; een omgeving die kansen biedt op persoonlijke ontwikkeling en ruimte geeft aan nieuwe, frisse ideeën.

Meer informatie?
Herken jij jezelf in dit profiel en wil je meer informatie over werken bij Ons Middelbaar Onderwijs? Via deze link lees je meer over werken op het OMO-bureau www.omo.nl/werken-en-leren-bij, kijk ook eens naar onze bureaufilm!

Mocht je aanvullende vragen hebben over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Bas Buitendijk teamleider ICT, bl.buitendijk@omo.nl of via 013-595 55 00.

Voor vragen over het sollicitatieproces of de arbeidsvoorwaarden neem je contact op met de HR adviseur Mariëlle van Gerven, pz@omo.nl of via 013-595 5590.

Solliciteren?
Ben je geïnteresseerd? Via de ”solliciteren” knop op deze pagina ontvangen we graag je cv en motivatiebrief. Indien van toepassing krijgen interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten. Solliciteren kan tot en met 16 juni 2024.   
Briefselectie vindt plaats in week 25 en de kennismakingsgesprekken zullen worden gehouden op 24 juni 2024.

We kijken uit naar je sollicitatie!

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden