Img Hero Vacatures 01
Img Hero Vacatures 02
Img Hero Vacatures 03

Teamleider Beleid en Advies

Solliciteren Je kan nog reageren tot 02-09-2024
Omschrijving vacature

Teamleider Beleid en Advies - 1 FTE - Eerste aanstelling, uitzicht op vast

Vakgebied: Leidinggevende functies
Locatie: Bureau Ons Middelbaar Onderwijs - Tilburg
Omvang: 1 FTE
Dienstverband: Eerste aanstelling, uitzicht op vast
Startdatum: Zo snel mogelijk

Hoe richt je een planning- en controlcyclus in die past bij een grote onderwijsorganisatie met uiteenlopende scholen en scholengroepen? Hoe adviseer je het bestuur en faciliteer je de schoolleiding? Welk financieel beleid dient de organisatie het beste en hoe draag je dit uit?

Werken bij de grootste organisatie in het Voortgezet Onderwijs van Nederland biedt niet alleen een uitdagende functie, maar ook de kans om te werken binnen een organisatie die een grote maatschappelijke impact heeft. De vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) bestaat uit ruim 30 scholen of scholengroepen in Noord-Brabant en biedt onderwijs aan circa 60.000 leerlingen.
Het OMO-bureau ondersteunt de scholen op diverse beleidsterreinen, waaronder de financiën. Het team financiën telt ongeveer 25 medewerkers en bestaat uit de subteams:
•    Inkoop
•    Financiële Administratie
•    Beleid en Advies

Wij zoeken een: Teamleider Beleid en Advies (36-40 uur p/w)

Voor het subteam Beleid en Advies zijn we op zoek naar een teamleider die de regie voert op de planning- en controlcyclus, op het financiële beleid en ook de personele kant van het subteam organiseert. Het OMO-bureau is volop in ontwikkeling. We investeren de komende jaren in de herinrichting van de bedrijfsvoering, met als onderdeel de planning- en controlcyclus die de juiste informatie op het juiste moment biedt. Hiervoor kijken we naar de aanschaf en implementatie van nieuwe systemen, maar ook naar de optimalisatie van bestaande systemen. En natuurlijk ook naar hoe processen zijn opgetuigd, hoe we met elkaar samenwerken en hoe we de expertise die breed in de organisatie beschikbaar is, optimaal benutten. 
Met een vernieuwde Koers 2030 en een nieuwe visie op de bedrijfsvoering ligt er een basis om daar de komende jaren invulling aan te geven. Werken in het onderwijs betekent ook dat persoonlijke ontwikkeling een groot goed is. En dat we zorg hebben voor elkaar, dat we willen dat mensen zich verbonden en trots voelen voor het werk dat ze doen. Wil jij hier een belangrijke rol in vervullen en ga je een flinke uitdaging niet uit de weg, dan biedt de functie van teamleider Beleid en Advies de uitgelezen kans.

Wat ga je doen?
Je geeft dagelijks leiding aan het (subteam) Beleid en Advies (ca. 10 FTE) op het OMO-bureau. Naast het aansturen en begeleiden van je team, beschik je over de vaardigheden om hen op een inspirerende wijze te coachen en te motiveren. Je hebt geen moeite met het voeren van functionerings- en voortgangsgesprekken en je draagt een steentje bij in het voorkomen en opvolgen van (ziekte)verzuim binnen jouw team. Dit alles in een informele sfeer. En je geeft vorm aan de ontwikkeling van het subteam, de processen en instrumenten, zodat de organisatie optimaal wordt ondersteund op financieel gebied.

Voorbeelden van taken waar je nog meer mee bezig gaat zijn:
• Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de planning- en controlcyclus en het financiële beleid en zorgt ervoor dat dit wordt uitgedragen binnen de gehele organisatie; 
• Je zorgt voor naleving van (financiële) wet- en regelgeving; 
• Je bent (mede)verantwoordelijk voor een adequate advisering aan de Raad van Bestuur op uiteenlopende vraagstukken.

Wat verwachten we van jou?
•    Een visie op gezond financieel beleid; 
•    Ervaring met bestuurlijke advisering en de vaardigheid om de vaktechnische onderwerpen op een passende wijze te verwoorden; 
•    Ervaring op het succesvol vormgeven van (ingrijpende) veranderingen, waarbij zowel de inhoudelijke als de menselijke kant van de verandering zijn geborgd;
•    Je bent een teamplayer en hebt ervaring met het coördineren van werkzaamheden en / of aansturen van een team;
•    Je weet van aanpakken en doorzetten.

Wat bieden we je?
Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving waar veel ruimte is voor jouw ideeën en initiatieven. Je krijgt arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie deze aansluitend om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. 
•    Inschaling in schaal 11 of 12 CAO VO afhankelijk van je kennis en ervaring (€3.186,- tot €6.665, - o.b.v. fulltime);
•    Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onder andere een eindejaarsuitkering (8,33%) en een OMO specifieke eindeschooljaarsuitkering.
     Je hebt de mogelijkheid om hybride te werken. Bovenal krijg je veel tijd voor jezelf, naast de ruime hoeveelheid verlofdagen heb je de mogelijkheid om extra te werken en meer verlof op te bouwen;
•    Een veelzijdige baan met gezellige collega’s in een werkomgeving waarbij vertrouwen, vrijheid, plezier en verantwoordelijkheid belangrijk zijn;

OMO is een mensgerichte organisatie met een warme bedrijfscultuur waarin je je snel thuis voelt. We bieden volop ruimte voor persoonlijke groei.
We bevinden ons op een fijne locatie naast het centraal station Tilburg met eigen parkeerplaatsen. En we hebben dagelijks gratis vers fruit ter beschikking.

Meer informatie?
Herken jij jezelf in dit profiel en wil je meer informatie over werken bij Ons Middelbaar Onderwijs? Via deze link lees je meer over werken op het OMO-bureau www.omo.nl/werken-en-leren-bij. Kijk ook eens naar onze bureaufilm!

Mocht je aanvullende vragen hebben over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Sebastiaan Bouwmeester, manager van het team Financiën,013-595 5500, e-mail: s.bouwmeester@omo.nl.

Voor vragen over het sollicitatieproces of de arbeidsvoorwaarden neem je contact op met de HR-adviseur Mariëlle van Gerven, m.vangerven@omo.nl of via 013-595 5590.

Solliciteren?
Ben je geïnteresseerd? Via de ”solliciteren” knop op deze pagina ontvangen we graag je cv en motivatiebrief. Indien van toepassing krijgen interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten.

We kijken uit naar je sollicitatie!

In het kort
Vragen? Neem contact op met:
Al in dienst bij OMO? Solliciteer dan via Selfservice

Kom ook werken bij OMO

... want werken bij OMO maakt meer mogelijk!

Icon Coggle Person
Een uniek carrièreperspectief waarin je ambities kunt waarmaken
Icon Badge
Keuze uit diversiteit aan onderwijsvormen en typen scholen
Icon Growth
Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Icon Future
Meewerken aan toekomstgericht onderwijs
Meer vacatures Arbeidsvoorwaarden